Yoghurt komt, met 2 dubbelalbums: Y en Kochfest

De Haarlemse band rockband Yoghurt (bestaat sinds 1986) laat voor het eerst sinds 2006 (toen het vorige album ‘Oh?’ verscheen) van zich horen.

 

Duurde even, maar dan heb je ook wat: maar liefst 2 dubbelalbums verschijnen uitsluitend op (smaakvol zuivelwit en transparant schimmelgroen gekleurd) vinyl (in gelimiteerde, genummerde en gesigneerde oplage van 100 stuks elk). Het ene heet ‘Y’ en is van de formatie zoals die tot 1995 bestond, het andere heet ‘Kochfest’ en is van de formatie die sindsdien bestaat.

Samen omvatten deze dubbelalbums 34 jaar werk van de band die misschien wel het best bewaarde geheim van Haarlem is.

Op vrijdag 7 augustus aanstaande vanaf 21:00 (CET) vindt de officiële release plaats, online, met de feestelijke YouTube-première van de eerste 2 van 6 videoclips die beide dubbelalbums begeleiden. De vrijdag daarop, 14 augustus dus, volgen de derde en vierde, en de vrijdag daarop, 21 augustus dus, de vijfde en laatste.

Die video-premières vinden plaats op het YouTube-kanaal van Yoghurt (te vinden via Yoghurt.fm).

De albums zijn vanaf de premières van vrijdag aanstaande verkrijgbaar bij de band zelf (zie Yoghurt.fm) en bij 3 Haarlemse platenzaken: Het Wapen van Haarlem, De Platenslager en North End.

 

 

Foto: Eric Keyzer

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK