Dille& Kamille

Dille & Kamille is al meer dan 30 jaar gevestigd in de Anegang. In deze winkel vind je tijdloze artikelen van natuurlijke materialen die fijn zijn om dagelijks te gebruiken én lang meegaan. UITMAG.NL sprak met Andreia Kroezen, vestigingsmanager bij Dille & Kamille Haarlem.

 

Welke affiniteit heeft Dille & Kamille met Haarlem? 

Haarlem is natuurlijk echt een bloemenstad en daar past het groene karakter van Dille & Kamille heel goed bij! We bieden allerlei producten aan voor de tuin waarmee je je leefomgeving kunt vergroenen. Daarnaast is Haarlem een stad met een tijdloos en uitgesproken karakter. Dit tijdloze en sterke design vind je ook terug in onze winkel: Dille & Kamille staat voor natuurlijk eenvoud. 

 

Wat is de gedachtegang waarmee Dille & Kamille in 1974 haar deuren opende?

Onze oprichter Freek Kamerling opende zijn eerste winkel in een werfkelder in Utrecht. Hij zag dat de maatschappij aan het veranderen was. Plastic was nieuw en sterk in opkomst. Overal doken zelfbedieningswinkels op er ontstond een wegwerpmentaliteit. Als tegenreactie opent Freek een gezellige marktwinkel met een bonte mix van natuurlijke en functionele artikelen. Hij stelde het assortiment samen aan de hand van wat hij ‘natuurlijke eenvoud’ noemde: tijdloos vormgegeven artikelen, van hoge kwaliteit, ambachtelijk gemaakt, met de natuur als inspiratiebron en gemaakt van natuurlijke materialen. 

 

Inmiddels is de winkel uitgegroeid tot een huis-, tuin- en keukenwinkel. Waarin onderscheidt Dille & kamille zich van andere winkels die deze producten aanbieden?

We willen mensen inspireren om bewust, onthaast en duurzaam te leven in harmonie met elkaar, onze omgeving en de natuur. En daarom kiezen we al bijna 50 jaar voor dingen die ertoe doen! Dat doen we met ons assortiment, maar bijvoorbeeld ook met acties als Green Friday en met handige tips en recepten. Voor ons zit geluk in kleine dingen, in genieten van alledaagse momenten, in bewust leven en in oprechte aandacht.

 

Hoe draagt Dille & Kamille bij aan een verduurzaming van de maatschappij anno 2023?

Voor ons assortiment kiezen we voor natuurlijke materialen, voor kwaliteit en tijdloos design, voor duurzame materialen en grondstoffen, voor zo min mogelijk verpakkingsmateriaal en zo weinig mogelijk plastic, voor biologische ingrediënten, voor certificeringen (bijvoorbeeld FSC hout, GOTS biologisch katoen en Fairtrade koffie), voor een eerlijke prijs voor iedereen in de keten, voor ambacht en nog voor veel meer: bij de totstandkoming van ons assortiment maken we altijd de meest duurzame keuzes! Daarbij werken we nauw samen met onze leveranciers. Naast dat we bij de productie van onze artikelen kiezen voor duurzaam, maken we ook voor het transport ervan zoveel mogelijk duurzame keuzes. 

 

Welk product kan deze zomer echt niet ontbreken als huishoudgadget?

Bij ons vind je alles voor een goed verzorgde picknick: herbruikbare rietjes van bamboe, glas of RVS, heerlijke biologische limonadesiropen, manden, emaille servies, bamboe bestek, opbergbakjes, kleden en kussentjes… noem het maar op! Op onze website vind je leuke picknicktips voor zowel Haarlem als andere steden waar Dille & Kamille te vinden is.

 

Hoe draagt Dille & Kamille bij aan jouw mooi verzorgde zomerse tuin?

Je hoeft niet naar het tuincentrum wanneer Dille & Kamille in de buurt is! We hebben verschillende tuingereedschappen, maar ook vele soorten zaadjes voor kruiden, groenten en bloemen. Wat mij betreft zijn de leukste de zadenmix voor bloemen en bijen of de zadenmix voor plukboeketjes. Leuk voor jezelf en voor een ander.

 

WWW.DILLE-KAMILLE.NL

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK