STATE OF MIND

State of Mind is een lokale smartshop in Haarlem te vinden aan de Kleine Houtstraat 34. In de winkel vind je alle essentiële smart- en headshop producten. Voor psychedelica, magic truffels, bongs, zaden en speciale kruiden kun je er dus prima terecht. UITMAG.NL sprak eigenaar Bart Holt.

 

Hoe lang bestaat State of Mind inmiddels?

In september 1995 zijn we begonnen als een van de eerste smartshops in Nederland en dus ter wereld en nog altijd de enige in Haarlem! Al snel volgde de vestiging in Utrecht en als klap op de vuurpijl en kroon op het werk Kokopelli in de Warmoesstraat in Amsterdam waarbij we wel mogen stellen dat Kokopelli de coolste smartshop is die er is! Net als in Haarlem en Utrecht is het shoppen hier een ware “experience”.

 

Wat heeft er je toe gebracht om dit te beginnen?

Met de komst van de house en de herontdekking van de psychedelica en de opkomst van het ware hedonisme ontstond eigenlijk vraag en ruimte voor de komst van het fenomeen smartshop, en wat eigenlijk als experiment en geintje begon heeft zich in 30 jaar tot een serieuze en niet meer weg te denken bedrijfstak ontwikkeld. Het is nog steeds een Nederlands fenomeen dat in de rest van de wereld ‘nog’ niet bestaat maar het moet wel gezegd worden dat in de landen om ons heen het beleid steeds liberaler wordt en de deuren langzaam heel voorzichtig open gaan.

 

Kan je wat meer vertellen over de helende produkten die je verkoopt?

Met al het onderzoek dat nu gedaan wordt naar de heilzame werking van psychedelica in de psychiatrie en de gezondsheidszorg in het algemeen mogen we nu wel stellen dat de zogenaamde ’third wave’ is aangebroken.

Wat hierin vooral opvalt is dat het zogeheten ‘microdosen’ een enorme vlucht heeft genomen. Het is daarbij de bedoeling dat je een/tiende tot een/twintigste van een voor jou werkzame dosis van een psychedelicum, bijvoorbeeld magische truffels, neemt om hiermee bijvoorbeeld cognitieve verbetering, betere focus, etc. te bereiken. Hier kunnen we je in de winkels natuurlijk alles over vertellen. Daarnaast neemt de ontwikkeling van de medicinale paddenstoelen een grote vlucht, waar we natuurlijk ook een zeer groot assortiment in hebben. Mocht je je rustig thuis in al deze dingen zou willen verdiepen dan hebben we ook een mooi assortiment boeken hierover.

 

WWW.STATEOFMIND.NL

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK