Al 3.200 deelnemers aan de start van Omloop van Zandvoort

Op zondag 26 maart staat de 9e editie van de Omloop van Zandvoort op de fietsagenda. Door de jaren heen is dit fietsevenement bekend komen te staan als de openingsklassieker van het fietsseizoen. Vanuit de pitstraat van het wereldberoemde CM.com Circuit Zandvoort starten de deelnemers aan een van de routes van 40, 80 of 120 km. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om als bedrijf deel te nemen met een businessteam.

 

Na een ronde over het circuit, waar 5 maanden later de F1-coureurs weer de strijd met elkaar aangaan, fietsen de deelnemers van de drie afstanden door Zandvoort, het uitgestrekte duingebied en langs de bollenvelden. De langste afstand doet ook het Groene Hart aan. Onderweg maken de deelnemers pitstops bij de gezellige verzorgingsposten.

 

Fietstocht voor iedereen
De Omloop van Zandvoort kent dit jaar volop variatie in het startveld. De steden Amsterdam, Haarlem en Alkmaar leveren de meeste deelnemers af. Maar naast de Nederlandse deelnemers worden op 26 maart ook fietsers uit Zweden, België, Frankrijk, Spanje, Duitsland en Engeland aan de start verwelkomd.

De gemiddelde leeftijd van deelnemers is 46 jaar, maar de leeftijd van de deelnemers loopt sterk uiteen: enkele tientallen deelnemers zijn jonger dan 20 jaar, tien fietsertjes zijn zelfs 9 jaar of jonger, en meer dan honderd deelnemers zijn ouder dan 70 jaar. De Omloop van Zandvoort is dus ook dit jaar weer een fietstocht voor iedereen.

 

Samen met collega’s
Voor fietsliefhebbers die samen met hun collega’s op pad willen gaan, is er goed nieuws. Vanaf nu kunnen ook businessteams zich inschrijven voor de Omloop van Zandvoort. Per team krijgen 10 deelnemers een startbewijs voor de 40, 80 of 120 km. Na de finish kunnen de businessdeelnemers in de Dutch Grand Prix Lounge op het CM.com Circuit Zandvoort met elkaar proosten op hun sportieve prestaties. Het samen met collega’s fietsen van deze voorjaarstocht is een unieke beleving die ook goed als teambuildingsactiviteit gedaan kan worden.

 

Voor Stichting ALS
Naast het fietsen van een ontspannen tocht door een mooie omgeving, zetten de deelnemers van de Omloop van Zandvoort zich ook in voor het goede doel. Dat is dit jaar, net als in 2022, Stichting ALS Nederland, dat fondsen werft voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS, PSMA en PLS. Bij hun inschrijving kunnen deelnemers een vrijwillige donatie doen aan Stichting ALS.

 

Inschrijven
Dit jaar verwacht organisatie Le Champion een recordaantal van 4.000 fietsers aan de start in de pitstraat van CM.com Circuit Zandvoort. Dat betekent dat er nog 800 startbewijzen verkrijgbaar zijn voor deze opening van het fietsseizoen. Inschrijven voor een van de mooie routes van 40, 80 of 120 km kan via www.omloopvanzandvoort.nl.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK