Christine le Duc stapt in vrouwelijk racingteam

Nederlands bekendste erotiekmerk Christine le Duc stapt letterlijk en figuurlijk in als hoofdsponsor en coureur van het vrouwelijke racingteam Driven by Ambition, dat aanstaande zaterdag 3 juli een acht uur durende Endurance race van de DNRT rijdt op het circuit van Zandvoort. Het vrouwelijke racingteam bestaat uit Audrey van Ham (CEO Christine le Duc en reeds 20 jaar actief in de autosport), Daniëlle Kleyheeg (oprichter van detacheringsbureau i4talent en race instructeur), Evelin Dorssers (Sales Coördinator en automotive expert) en Vivienne Weijs (financial controller en race/rally coureur). Al deze vrouwen zijn niet alleen coureur, maar ook rolmodel bij Lead Your Future, een platform waar jonge, vrouwelijke talenten worden gekoppeld aan succesvolle ondernemers. Het doel van het raceteam is om middels het racen jonge, vrouwelijke talenten te koppelen aan bedrijven uit branches die de vrouwelijke doelgroep lastiger bereiken, zoals de automotive branche. Christine le Duc is van mening dat het een grote bijdrage kan leveren aan de populariteit van de autosport bij een grote (vrouwelijke) doelgroep. “De reden dat wij in dit team stappen is omdat wij vinden dat het allemaal wel wat spannender mag qua beleving en dat de branche een vrouwelijke inbreng verdient. Dit past dan weer goed bij onze missie: live your fantasy’’, aldus Adrey van Ham, CEO Christine le Duc. 

 

‘Autosport mag wat spannender’
Ondanks dat de autosport bol staat van de adrenaline mag het wat Audrey van Ham, CEO Christine le Duc, wel wat spannender: ‘’Qua beleving en marketing spreekt de autobranche voor mijn gevoel slechts een zeer beperkte doelgroep aan en daar kunnen we met dit team en het merk Christine le Duc verandering in brengen. Vanuit ons merk zijn we gewend om vrouwen te inspireren en aan te spreken. Om diversiteit in de autosport te promoten, een bredere (vrouwelijke) doelgroep aan te spreken en nieuw talent te motiveren kunnen we met ‘Driven by Ambition’ nieuwe impact geven aan zowel de sport als het bedrijfsleven. Racen geeft zelfvertrouwen, laat je gericht focussen en leert je ad hoc beslissingen te nemen. Het zorgt daarmee voor fundamentele basiseigenschappen die ook in een professionele carrière van pas komen. Christine le Duc staat voor ontdekken, uitdagingen aangaan en pleasure in de breedste zin van het woord. Wat mij betreft een perfecte combinatie met de autosport.
 
Meer vrouwelijk talent aan de top
Het team merkt dat er nog altijd weinig vrouwen aan de top van een bedrijf of een sport staan in een branches die van oudsher mannelijk georiënteerd zijn, iets waar het team verandering in wil brengen. Zij zijn ervan overtuigd dat als er bewuster met deze stelling om wordt gegaan, meer voorbeelden worden getoond van het feit dat het mogelijk is om kansen te pakken en aan de top te staan, dat er meer jong (vrouwelijk) talent terugkomt in zowel de boardrooms als in verschillende sporten. De teamleden van Driven by Ambition is het ook gelukt om zowel een prominente rol te spelen in de Nederlandse autosport als op de werkvloer een topfunctie te hebben. Zij vinden het daarom belangrijk dat andere vrouwen zien dat het hen ook is gelukt en dat zowel de vrouwen als de bedrijven met elkaar in contact komen. “Het gaat er niet om dat je vrouw bent, het gaat erom dat je geleerd wordt dat alles mogelijk is als je er maar voor gaat. Die motivatie komt niet vanuit influencers of een opleiding, je moet er zelf voor aan de slag. Een goed voorbeeld of een rolmodel helpt hierbij”, vervolgt Audrey. Deze mentaliteit wil het team samen met Lead your Future verder uitdragen.
 
Lead your Future
Om bedrijven te koppelen aan jong talent werkt Driven by Ambition samen met Lead your Future, het platform voor jonge, vrouwelijke starters. Met een breed netwerk aan professionals vanuit diverse bedrijven worden vrouwen verbonden en geïnspireerd om zo hun kansen te grijpen en zelf de regie te nemen als het gaat om hun toekomst. Door deze vrouwen te koppelen aan rolmodellen uit het bedrijfsleven worden hun vraagstukken beantwoord en krijgen bedrijven tevens een kans om te ontdekken wat jong (vrouwelijk) talent hun bedrijf kan bieden. Via de platformen ‘Club le Duc’ en Lead Your Future wil Driven by Ambition deze samenwerkingen verder uitwerken en alle initiatieven, bedrijven en talenten aan elkaar linken. Ook de Koninklijke Nederlandse Automobiel Federatie is blij met dit initiatief: “Als eerste vrouwelijke bestuurslid in de historie van de KNAF is het voor mij van belang om aspecten als groei en diversiteit mee te nemen in ons beleid. Dit soort initiatieven dragen daar zeker aan bij.” aldus Daniëlle Kleyheeg, bestuurslid van de KNAF en coureur bij het team Driven by Ambition.
 
 
Foto: Het team van Driven By Ambition v.l.n.r.: Vivienne Weijs, Audrey van Ham, Evelin Dorssers en Danielle Kleyheeg © Driven By Ambition

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK