FC Mooiste Contact trapt Walking Football af bij VV Schoten Haarlem

Deze week trapte FC Mooiste Contact, een samenwerking tussen KNVB en KPN Mooiste Contact Fonds, de allereerste Walking Football training af bij VV Schoten. Onder begeleiding van voetballegende Kees Kist kwamen senioren bijeen om deel te nemen aan deze laagdrempelige vorm van voetbal. Het maatschappelijk initiatief heeft als doel om sociaal contact onder ouderen te stimuleren en een actieve leefstijl te bevorderen. De eerste dag eindigde met genoeg beweging in de benen en het ontstaan van nieuwe vriendschappen.

 

Walking Football training  
Voormalig profvoetballer Kees Kist, ambassadeur van Walking Football, ging met de groep aan de slag om Walking Football goed uit te leggen.  Aan de hand van praktische oefeningen kwamen de deelnemers in actie. De senioren, van verschillende leeftijden met uiteenlopende voetbalervaring, deden actief mee en kregen het al snel onder de knie. “Het fanatisme kwam toch wel duidelijk naar voren vandaag. Ik zei nog tegen mijn teamgenoten, we willen niet winnen hè, maar daar was geen spraken van. En dat is juist het leuke aan Walking Football”, aldus Kees Kist.

 

Ontmoeting en gezelligheid  
“De Walking Football clinic was leuk. Ik ben bekend met Walking Football. Vorig jaar midden in het seizoen gestart bij Schoten en dat beviel zo dus nooit meer gestopt. “, aldus Sjon, deelnemer aan de eerste Walking Football training. Naast het bevorderen van een gezonde leefstijl, is Walking Football geïntroduceerd om sociaal contact te stimuleren. Michael Amiabel van FC Mooiste Contact, benadrukt: “We zijn ontzettend blij met de opkomst en het enthousiasme van de deelnemers. Het is mooi hoe we als initiatiefnemers de Apeldoorner kennis laten maken met de voetbalvorm en zorgen voor een wekelijks contactmoment.”

 

Twaalf voetbalclubs   
In totaal worden twaalf clubs door de KNVB ondersteund in de organisatie van Walking Football. VV Schoten was als zesde aan de beurt. De komende maanden start de eerste training bij de andere clubs. Ook hier zal een bekende Walking Football ambassadeur aanwezig zijn om de training te geven.  

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK