Zandvoort Circuit Run zondag 26 maart

Bij de 14e editie van de Zandvoort Circuit Run staan Sander Vercauteren en Maureen Koster, de winnaars van vorig jaar, weer aan de start. Op zondag 26 maart zullen zij vanaf CM.com Circuit Zandvoort starten aan de 12 km. Vercauteren kan op het afwisselende parcours, dat over het circuit, strand en door het centrum van Zandvoort gaat, onder andere concurrentie verwachten van de nationaal recordhouder op de 10 km: Richard Douma. Bij de dames neemt Maureen Koster het onder andere op tegen Ineke van Koldam, Andrea Deelstra en Eva van Zoonen.

 

In Zandvoort gaat het vanwege de incourante afstand niet om de tijd, maar om de winst. Het 12 km lange parcours is met diverse ondergronden zoals circuit, strand en klinkers, erg uitdagend. De Zandvoort Circuit Run is voor Vercauteren geen onbekend terrein: “Na bijna 10 deelnames en als oud winnaar van de 5 en 12 km, ken ik het parcours heel goed. Ik kijk er dan ook naar uit om de strijd aan te gaan met de beste Nederlanders dit jaar op het meest complete parcours van Nederland. Lekker racen over het circuit, het strand en door Zandvoort! Mijn lievelingswedstrijd!”  Van Nederlandse bodem wordt stevige concurrentie verwacht van Richard Douma. De Nederlands recordhouder op de 10 km zal goed uit de voeten kunnen op de lichte heuvels van het circuit en de kilometers over het strand.  

De grote favorieten bij de vrouwen zijn Maureen Koster, Ineke van Koldam en Andrea Deelstra. Koster en van Koldam werden vorig jaar de nummer één en twee in Zandvoort. Maureen Koster scherpte vorig jaar een aantal van haar persoonlijke records aan en is klaar voor Zandvoort. Koster over de Zandvoort Circuit Run: “Ik ben blij dat ik als winnares terugkeer in Zandvoort. Het unieke en afwisselende parcours maakt het tot een van de mooiste wegwedstrijden van Nederland en zou iedere hardloper een keer gedaan moeten hebben“.  

De 12 km gaat om 11.45 uur van start op het CM.com Circuit Zandvoort. Deze afstand gaat ten opzichte van eerdere edities iets vroeger van start, zodat er in de middag meer ruimte komt voor de langste afstand. In totaal staat er een recordaantal deelnemers aan de start van de diverse afstanden: 4 km (One Lap), 12 km, 10 Engelse Mijl (16,1 km) én de Picnic Kids Circuit Run. Voor de laatste afstand kan ter plaatse nog worden ingeschreven, voor de overige afstanden is de inschrijving gesloten.

 

Foto: Sander Vercauteren finish in 2022

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK