Zandvoort klaar voor sportief weekend

Tijdens de 30 van Zandvoort, Omloop van Zandvoort en de Zandvoort Circuit Run komen aankomend weekend meer dan 20.000 sporters in actie. Deelnemers en toeschouwers hebben twee jaar moeten wachten, maar kunnen er dit jaar eindelijk weer een feest van maken in Zandvoort. De drie evenementen worden georganiseerd door Stichting Sportevenementen Le Champion. Naar verwachting komen er duizenden toeschouwers naar Zandvoort om de wandelaars, fietsers en hardlopers op weg naar hun glorieuze finish aan te moedigen.

 

30 van Zandvoort
Dit jaar wordt de 30 van Zandvoort voor de 10e keer georganiseerd en wie jarig is trakteert. Naast de traditionele 30 en 18 km route is er een jubileumafstand van 35 km toegevoegd, waarbij de eerste 5 km over CM.com Circuit Zandvoort gaat. Er doen in totaal 6.000 wandelaars mee op zaterdag 26 maart. 1.500 deelnemers durven het aan om de langste afstand te wandelen, 2.000 wandelaars kiezen voor 30 km en 2.500 trotseren de 18 km. In samenwerking met hoofdsponsor Provincie Noord-Holland en Stichting de Noordzee worden wandelaars gemotiveerd op het Noordzeestrand strandafval op te ruimen. Het goede doel van de 30 van Zandvoort is de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. Inschrijven op de dag van het evenement is niet mogelijk.

 

Omloop van Zandvoort
Een dag later, op zondag 27 maart, luiden 3.500 fietsers het nieuwe wielerseizoen in met de 8e editie van de Omloop van Zandvoort. Een recordaantal deelnemers gaat vanaf 8.30 uur van start met een ronde over het circuit en vervolgen daarna een route over 45, 85 of 120 km in de omgeving van Zandvoort. Nieuw dit jaar is de finish op het CM.com Circuit Zandvoort, waar genoeg ruimte is voor een gezellige nazit. Het goede doel van de Omloop van Zandvoort is Stichting ALS Nederland. Inschrijven op de dag van het evenement is niet mogelijk.

 

Zandvoort Circuit Run
Op zondag komen bijna 12.000 hardlopers in actie tijdens de 13e editie van de Zandvoort Circuit Run. Het parcours met de scherpe bochten en steile heuvels op het circuit, het strand, de glooiende duinen en de sfeervolle doorkomst door het centrum van Zandvoort wordt ook wel het meest afwisselende parcours van Nederland genoemd. Het goede doel van de Zandvoort Circuit Run is Stichting Ushersyndroom. Inschrijven is op de dag van het evenement alleen nog mogelijk voor de Kids Circuit Run 900 meter en 2,6 km. 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK