20 jaar homohuwelijk gevierd met online comedy show vanaf 4 continenten

Op 1 april is het precies 20 jaar geleden dat Nederland als eerste land ter wereld het burgerlijk huwelijk openstelde voor mensen van hetzelfde geslacht. Job Cohen voltrok die dag in Amsterdam het eerste huwelijk tussen twee mannen. Het Utrecht International Comedy Festival viert dit met een online stand-up comedy show met LHBTI comedians van over de hele wereld.

 

De Britse comedian James Johnson presenteert de show vanuit de festivalstudio in Utrecht. Navin Noronha (India), Mikaela Burch (VS), Eugene Mathews (Zuid-Afrika) en Jeffrey Jay (VS) geven acte de présence vanuit hun thuislanden.

‘Het is uniek om deze mensen bij elkaar in één show te hebben.’ zegt festivalprogrammeur Edo Berger. ‘Het zijn bovendien allemaal performers die ook op het podium hun seksualiteit bespreken en dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Eugene Mathews is misschien wel de enige zwarte, openlijk gay comedian in zijn land.’

Met de ‘Happy Ever After Comedy Night’ sluit het festival de editie van dit jaar af, die geheel online plaatsvond. Duizenden mensen keken onder meer naar een improvisatieshow van Andries Tunru, de Oudegrachtconférence van stadscomedian Patrick Meijer en een show voor expats met onder meer Kristel Zweers en Arie Koomen.

 

Locatie ONLINE
Datum DO 1 APR
Tijd show 1 20:00
Prijs €5,-

 

Stream en tickets (€5)

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK