36e editie van Theaterfestival Boulevard ‘s-Hertogenbosch verplaatst naar 2021

Na de aankondiging van de nieuwe Corona-maatregelen, geen evenementen tot 1 september, kon ook Boulevard niet anders dan dit besluit nemen. “We begrijpen allemaal waarom deze maatregelen er zijn, de gezondheid van makers, bezoekers en ons team staat voorop”, aldus directeur Viktorien van Hulst. “De afgelopen weken namen we als team al in stappen afscheid van een mooie internationale editie, die zo goed als rond was. En toch viel het definitief uitspreken van de woorden ‘geen Boulevard 2020’ ons natuurlijk zwaar.”

 

Voor het eerst in de 35-jarige geschiedenis van Theaterfestival Boulevard ‘s-Hertogenbosch zal er dus geen festival zijn in augustus. Geen internationale theater- en dansproducties in zalen in de stad, geen bruisend festivalhart aan de voet van de Sint Jan, geen Josephkwartier vol artistiek onderzoek en ontmoeting, geen 140.000 bezoekers die elkaar zowel in de stad als op de vele locaties ontmoeten en geen bus-coördinator Frits.

De organisatie achter Theaterfestival Boulevard gaat echter niet stilzitten. Er is nu een groeiende behoefte aan nabijheid, aan ontmoeting en aan het delen van verhalen. Makers en bezoekers willen de wereld herontdekken en herscheppen. “We willen dromen en duiden in een nieuwe realiteit. Het thema van dit jaar stond al in het teken van Luisteren en we hebben nu eigenlijk alleen maar meer te delen met elkaar. Kunst kan en moet hier een rol in blijven spelen.”

Boulevard onderzoekt binnen de huidige richtlijnen welke ontmoeting tussen makers en publiek deze zomer op kleine schaal georganiseerd kan worden. De precieze invulling wordt later bekend gemaakt. Het wordt hoe dan ook geen 36e editie van Theaterfestival Boulevard. “Daar gaan we hard mee aan de slag voor 5 t/m 15 augustus 2021. We hopen samen met de makers ons dierbare publiek daar weer in groten getale te kunnen ontmoeten.”

 

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »