ABDEL DAOUDI REGISSEERT BRANDEN

Abdel Daoudi regisseert Branden, Wajdi Mouawads moderne klassieker over oorlog, moederliefde en geheimen. Na het succesvolle Geschiedenis van geweld is dit de tweede coproductie van Abdel bij Toneelschuur Producties en Theater Oostpool. Branden is te zien door heel Nederland van zaterdag 19 oktober t/m zaterdag 14 december 2024. De première is op donderdag 24 oktober in Schuur Haarlem en de kaartverkoop start op 24 mei a.s.

 

Over de voorstelling

Tweelingbroer en -zus Jeanne en Simon Marwan (Hajar Fargan en Shahine El-Hamus) horen bij het overlijden van hun moeder Nawal (Malou Gorter) dat hun vader nog leeft, én dat ze een broer hebben. Ze krijgen de opdracht hun vader en broer te zoeken en hen elk een brief te overhandigen. Wat volgt is een ontdekkingsreis door een door burgeroorlog verscheurde familiegeschiedenis en door het leven van hun eigen moeder. De tweeling ontdekt hoezeer dat leven is getekend door geweld, wreedheid en geheimen. Wat betekent dit voor wie zij zelf zijn? Branden gaat over ontdekken dat je familiegeschiedenis in stukken ligt, over intergenerationeel trauma en de morele keuzes waar je door je voorouders voor wordt gesteld. Branden laat zien dat je bestaan op zijn grondvesten kan trillen en je dan toch de moed kunt vinden door te gaan.

Regisseur Abdel Daoudi zet met Branden een volgende stap in de complexe relatie die we wij mensen hebben met geweld en gewelddadige systemen – en hoe we eraan kunnen
ontsnappen. Abdel Daoudi: “De enige manier om de cyclus van geweld te doorbreken, is door de mensen achter dat geweld écht te zien, slachtoffers én daders. Ik wil mijn publiek uitdagen om zich te verplaatsen in al die onbekende perspectieven, vanuit radicale empathie. De voorstelling is een denkoefening die voorbijgaat aan goed en kwaad.”

 

Over Abdel Daoudi

Abdel Daoudi (1985) studeerde in 2012 af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht.
Sinds 2021 is hij een van de vaste regisseurs van Toneelschuur Producties. Hier maakte hij Antigone, bewerkt door Abdelkader Benali. En in 2022 regisseerde hij het veelgeprezen Geschiedenis van geweld, naar de roman van Édouard Louis (coproductie Theater Oostpool). Het leverde hoofdrolspeler Eelco Smits de Louis d’Or op voor beste dragende rol van het seizoen. Daarnaast werkte hij recentelijk bij o.a. Rose Stories (233 graden) en George & Eran Producties (Leven). Onlangs oogstte hij nog veel lof voor zijn regie van Schuldig landschap in het kader van Theater na de Dam 2024, met eveneens Malou Gorter in de hoofdrol.

 

Kaarten en informatie www.schuur.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK