Allemaal beestjes in BUG

Met Tamar van den Dop en Bram Coopmans

De intrigerende psychologische thriller BUG ging in februari in de Toneelschuur Haarlem in première en is door pers en publiek enthousiast ontvangen. In de voorstelling zijn een verwarde en fors getraumatiseerde vrouw (Tamar van den Dop) en een psychotische man (Bram Coopmans) de hoofdpersonages. In de beklemmende omgeving van een hotelkamer zoeken ze steun bij elkaar, maar raken ze samen ook de realiteit steeds meer kwijt.
Tekst: Tracy Letts (August: Osage County) Regie: Jakop Ahlbom

Jakop Ahlbom:

De duistere destructiviteit ontstaat uit de toewijding en de trouw die deze geliefden voelen. Maar BUG is zeker niet zwaar en moeilijk, er zit ook veel humor in. Humor is nodig om mee te voelen met het drama. Na afloop moet je de personages willen omhelzen.

‘Hun subtiele spel past bij een spannende sciencefiction, hun steeds grotesker strijd bij een aanstekelijke komedie.’ (NRC****)
’ Tamar van den Dop schittert in psychologische rol.’ (Haarlems Dagblad) 
 ‘Ahlboms surrealistische beelden blijven bij’ (Parool***)
’ Dat is één van de krachten in het werk van Ahlbom: het creëren van verwarrende en ongrijpbare beelden waarin niets is wat het lijkt’ (Theaterkrant***)

Te zien in: ZAANDAM, Zaantheater: wo 9 april, AMSTELVEEN Schouwburg: 23 april, ALKMAAR Theater de Vest: di 29 april, HOOFDDORP De Meerse: do 1 mei, AMSTERDAM Theater Bellevue: di 6 t/m zo 18 mei. Meer speeldata: jakopahlbom.nl

Nieuwe solovoorstelling door acteur en muzikant Beppe Costa VROEGER WAS IK KOSMONAUT

Na zijn succesvolle solovoorstelling Een Blauwe Vrijdag in 2009 maakt acteur en muzikant Beppe Costa een nieuwe solo. Een muzikale reis terug in de tijd vol prachtige verhalen en heimwee naar de muziek, Yuri Gagarin, zijn moeder en het Italië van toen.
tekst, muziek en spel: Beppe Costa Regie: Eva Bauknecht.
Te zien in:
HAARLEM Toneelschuur: 3 t/m 5 april,
AMSTELVEEN, VU Griffioen: di 15 april,
AMSTERDAM Theater Bellevue: 1 t/m 3 mei,
PURMEREND Theater de Verbeelding 10 mei.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK