ANNE – wereldpremière 8 mei in nieuw Theater Amsterdam

ANNE is een theatervoorstelling over het leven van Anne Frank. We zien niet alleen de twee lange jaren die Anne met haar familie en de overige onderduikers in het Achterhuis doorbracht, maar ook wat daarvoor en daarna gebeurde. In een levensgroot decor komen Annes woorden, die zo treffend de spanning en tragiek van haar bestaan weergeven, tot leven. Zo ervaren we hoe een eenzaam meisje tegen alle verdrukking in opgroeit tot jonge vrouw en getalenteerd schrijfster. ANNE is de eerste theatervoorstelling over Anne Frank die is gebaseerd op alle versies van haar dagboeken, zowel de ongecensureerde als de door Anne zelf bewerkte versie.

Vanaf mei 2014 is ANNE te zien in het nieuw gebouwde Theater Amsterdam. ANNE kwam tot stand op initiatief van en in samenwerking met het Anne Frank Fonds in Basel. Dit door Otto Frank opgerichte fonds is universeel erfgenaam van de familie Frank. Het zet de inkomsten die uit de nalatenschap voortvloeien in voor educatieve en charitatieve doeleinden overal ter wereld.

ANNE wordt geproduceerd door Imagine Nation onder leiding van Robin de Levita en Kees Abrahams, in samenwerking met het Nationale Toneel onder artistieke leiding van Theu Boermans. De tekst is geschreven door Jessica Durlacher en Leon de Winter. Bernhard Hammer ontwierp het toneelbeeld. Paul M. van Brugge componeerde de muziek. Anne Frank wordt gespeeld door Rosa da Silva.

Kijk voor meer informatie over de voorstelling en het theater op theateramsterdam.nl

Foto: Laila Schoots

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK