Ayad Akhtar: Disgraced

SAMAN AMINI EN ERIC DE VROEDT BRENGEN HET PULITZERPRIJS- WINNENDE THEATERSTUK NAAR DE NEDERLANDSE THEATERS

 

Na de veelgeprezen voorstellingen A Seat at The Table (★★★★★) en Saman Amini’s Integratieplan (★★★★★) presenteert Black Sheep Can Fly in coproductie met Het Nationale Theater en Senf Theaterpartners, het Pulitzerprijs-winnende theaterstuk Disgraced van Ayad Akhtar. Vanaf eind september te zien in de Nederlandse theaters!

Een sensationeel stuk waarin alles wat je niet over religie, identiteit, afkomst en politiek kan zeggen tóch gezegd wordt. De cast bestaat uit topacteurs Saman Amini, Charlie-Chan Dagelet, Rick Paul van Mulligen en aanstormend talenten

Selin Akkulak en June Yanez. Disgraced vierde triomfen in New York en Londen en maakt nu haar debuut op de Nederlandse planken onder regie van Saman Amini en Eric de Vroedt.

 

De schittering van het stuk is de manier waarop identiteit en perceptie op een complexe en onvoorspelbare manier met elkaar in verband worden gebracht.” – Los Angeles Times

Een intellectueel boeiend stuk over een politiek provocerend onderwerp.” – Variety

Oorverdovend goed theater” – New York Times

 

HET VERHAAL

Succesvol topadvocaat Amir Kapoor heeft het helemaal voor elkaar: het leven lacht hem toe, hij is dol op zijn vrouw en een grote promotie is binnen hand- bereik. Maar als hij zijn nicht de helpende hand biedt bij een strafzaak tegen een imam, dreigt niet alleen zijn carrière, maar ook zijn privéleven te ontsporen. Op een avond heeft hij samen met zijn vriendin Emily, die kunstschilder is, twee bevriende collega’s over voor een etentje. Het dringt al snel tot hem door dat zijn mooie leven één grote façade is. Heeft hij zijn ware identiteit verloochend door een Westers ideaal- beeld van geluk na te jagen? Het feestelijke etentje loopt al snel uit de hand als het gesprek komt op religie, afkomst, identiteit en de rol van geweld. De beschuldigingen vliegen over en weer, maskers gaan af en aan het eind van de avond is Amirs leven voorgoed veranderd.

 

28 oktober te zien in Stadsschouwburg Haarlem, 1 t/m 5 november te zien in DeLaMar, 17 & 18 december te zien in De Meervaart.

Meer informatie en complete speellijst via blacksheepcanfly.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK