Bach door Introdans in de Stadsschouwburg

Een sprankelende, verbindende en verstillende dansvoorstelling Bach van Introdans, geïnspireerd op het imposante oeuvre van de gelijknamige en wereldberoemde componist.

 

Vier choreografen zorgen ieder op hun eigen wijze voor een unieke vertaling van Bach’s werk op de dansvloer. Het resultaat is verrassend: speels, golvend, meditatief, maar ook vol energie en verlangen. Op 3 maart 2023 gaat Bach in première in Nijmegen en op 5 april a.s. is de voorstelling te zien in Stadsschouwburg Haarlem. Voor Introdans is het de derde grote productie dit seizoen. 

Selon désir van Andonis Foniadakis is een wervelwind van energie en verlangen, gezet op de openingskoren van zowel de Mattheus- als de Johannespassie van Bach. Sidi Larbi Cherkaoui en Nicolas Vladyslav laten in Corpus Bach zien dat choreografie en muziek ideale (dans)partners zijn, live begeleid door de cellist Detmar Leertouwer. Een primeur is het nieuwe werk ANIMA van choreograaf Manuel Vignoulle. Hij beoogt een ‘meditatief ensemblestuk over de zoektocht naar je ware zelf’. Als choreograaf én mens wil hij aan de dansers met wie hij samenwerkt én het publiek in een aantal stappen de kracht bieden om te kunnen veranderen. 

Het vierde stuk in de voorstelling is een dansfilm gemaakt door twee dansers van Introdans, Jurriën Schobben en Alberto Villanueva Rod. Zij tonen Bach op een eigentijdse en abstracte manier, aan de hand van drie belangrijke aspecten uit het leven van de componist: discipline, eigenwijsheid en gevangenschap.

 

Bach van Introdans

Stadsschouwburg Haarlem

Zaterdag 5 april 2023, aanvang 20.00 uur

Tickets: www.theater-haarlem.nl/programma/18639/Bach/Introdans

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK