BINNENKORT IN DE SCHUUR

De Schuur is een bruisende plek voor cultuur in het centrum van Haarlem. Met een dagelijkse programmering op het gebied van theater, film, dans, talks, woordkunst, dj’s en muziekspecials in het café. Een greep uit het najaarsprogramma.

 

Nog tot 23 oktober 2022

Cinekid in de Schuur!

Cinekid is het grootste kinder­me­dia­fes­tival ter wereld. Hier komen kinderen in Nederland in aanraking met het rijkste aanbod van film­pro­duc­ties, tele­vi­sie­pro­duc­ties en het MediaLab: een digitale speeltuin met inter­ac­tieve kunst­in­stal­la­ties, workshops, games en apps. Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwik­ke­ling van kinderen tot zelf­stan­dige, bewuste en weldenkende wereld­bur­gers. Dit jaar gebeurt dat wederom ook in de Schuur!

 

Vrijdag 28 oktober

Album Luistersessies: PINK OCULUS

Tijdens de Album Luistersessies presenteert een singer-songwriter, band, muzikant hun net gereleasete album aan het publiek. Tussendoor vertellen ze over het tot stand komen van het album en andere verhalen. Deze editie: Pink Oculus, oftewel Esperanza Denswil, over haar nieuwe album Before Wisdom Deze hiphop/soul/jazz artiest overtuigt haar publiek met een innovatieve mix van raps, zang, melodieën en hypnotiserende beats.

 

9 t/m 12 november

OROONOKO

Orkater / De Nieuwkomers

Aphra Behn (1640-1689) was de eerste vrouwelijke schrijfster die kon leven van haar pen. Orkater/Nieuwkomer UMA maakt nu een radicale muziektheaterbewerking van haar novelle ‘Oroonoko, the Royal Slave’. Deze novelle gaat over een jonge Ghanese prins die tot slaaf wordt gemaakt. Wat volgt is een onverwachte hereniging tussen geliefden, onverwachte vriendschappen in het Surinaamse oerwoud en een opstand tegen het menselijk lot. Oroonoko is de 25e  voorstelling onder de vlag van De Nieuwkomers, het talentontwikkelingsprogramma van Orkater dat jonge muzikanten en makers in staat stelt hun ideeën om te zetten in een voorstelling.

 

 

19 t/m 26 november

GESCHIEDENIS VAN GEWELD

Toneelschuur Producties / Toneelgroep Oostpool / Abdel Daoudi

Édouard loopt na een feestje op kerstavond ‘s nachts in het donker naar huis als hij Reda ontmoet, een geheimzinnige jongen. Ze praten, flirten en brengen uiteindelijk samen de nacht door in Édouards appartement. De stemming is speels, ze lachen, wisselen liefkozingen uit en hebben seks. Wanneer Édouard de volgende ochtend ontdekt dat hij zijn smartphone kwijt is en Reda hiermee confronteert, trekt deze een pistool en verkracht hem. De reacties op het dramatische incident leggen het racisme, de homofobie en de obscure machtsstructuren bloot die zich diep geworteld hebben in onze maatschappij. Geschiedenis van Geweld wordt nu voor het eerst in Nederland op toneel opgevoerd. Het is voor Toneelschuur Producties de tweede toneelbewerking van de Franse bestsellerauteur Edouard Louis, na de gelauwerde voorstelling Weg met Eddy Bellegueule in regie van Eline Arbo.

 

Meer informatie en tickets via: https://www.schuur.nl

 

Foto: Geschiedenis van Geweld © Annaleen Louwes & Esther Noyons

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK