CIRCUS REVE: GERARD REVE EVEN TERUG IN BETONDORP

Literaire komedie over een van de grootste schrijvers van Nederland
13 – 22 april 2018 | Betondorp | Amsterdam

Kort na de twaalfde sterfdag van Gerard Reve is op zaterdag 14 april om 20.00 uur de première van CIRCUS REVE in een tent op locatie in Betondorp, Amsterdam. De voorstelling is daar te zien van 13 tot en met 22 april 2018 en reist In augustus naar Greonterp, Friesland.

Circus Reve is geschreven door schrijver, criticus en Reve-kenner Arie Storm en wordt geregisseerd door Marijke Schermer. Het initiatief voor deze voorstelling is van de jonge actrice Lilou Dekker (in 2014 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie) die de voorstelling speelt samen met drie voormalige klasgenoten.
Circus Reve vertelt het verhaal van Francisco en Bernard, twee jonge vrienden, die verdwalen in Betondorp waar ze een vaag figuur tegenkomen, een soort schim. Dit blijkt de geest van Gerard Reve te zijn. Zonder de schrijver echt te kennen, worden de jongens aangestoken door zijn taal en levensgevoel. Voor Reve ondertussen veranderen deze jongens van nu in personages uit zijn werk en leven. Ze dwalen door de Amsterdamse volkswijk van Reves jeugd en reizen vanuit daar verder naar Greonterp, Friesland – en verder. De drie worden vergezeld door een onbekende vrouw die zich voorstelt als fan van de schrijver. Als enige beseft zij dat er snelheid geboden is bij hun ontdekkingsreis naar wat verloren dreigt te gaan: het werk en de taal van een groot schrijver.

Betondorp, Amsterdam
13 – 22 april 2018 – diverse aanvangstijden – 14 april om 20.00 uur (première)
Greonterp, Friesland
20-26 augustus 2018

Kaarten en meer informatie: www.oostblok.nl en www.circusreve.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »