CRAZY LOVE – “If I can’t have her nobody else will” Orkater in coproductie met Bellevue Lunchtheater

Na het succes van het drieluik Valse Wals-Bankstel-Zucht staan Ria Marks en Titus Tiel Groenestege na lange tijd weer samen op het toneel in een nieuw liefdesdrama: Crazy Love. Op een zonnige septembermiddag in 1957 ontmoeten Burt Pugach en Linda Riss elkaar in Joyce Kilmerpark, The Bronx, New York. Het is het begin van een stormachtige relatie; Burt’s verliefdheid is bijna obsessief maar Linda twijfelt of ze wel echt van hem houdt. Als blijkt dat Burt zich anders voordoet dan hij in werkelijkheid is neemt Linda een beslissing die fatale gevolgen heeft voor haar, voor Burt en voor iedereen in hun naaste omgeving. Van een groots klassiek romantisch verhaal krijgt hun leven langzaamaan de trekken van een gewelddadige B-film.
Crazy Love is gebaseerd op ware gebeurtenissen die eind jaren ’50 maandenlang de krantenkoppen in New York beheersten. Met muziek, fysiek spel en filmfragmenten laten Ria Marks en Titus Tiel Groenestege die tijden herleven en proberen ze een antwoord te vinden op de vraag wat liefde nou eigenlijk in essentie is.
Crazy Love is onderdeel van de zomerprogrammering van Theater Bellevue. Te zien van 18 juli t/m 3 augustus om 12.30 uur in Theater Bellevue, Amsterdam. Première: woensdag 23 juli om 12.30 uur

Crazy-poster-2-licht-voor-online

Concept, tekst en spel Ria Marks en Titus Tiel Groenestege adviezen Paul van der Laan kostuums Carin Eilers rekwisieten Ellen Windhorst lichtontwerp Stefan Dijkman geluidsontwerp Robert van Delft techniek Bellevue

De pers over het (samen)spel van Ria Marks en Titus Tiel Groenestege:

Humor, subtiliteit, compacte visuele vondsten, tot in de perfectie uitgebalanceerde lichaamstaal(waarin vooral Ria Marks zich uitdrukt met bewondering afdwingende elasticiteit), een gave selectie van muzikale klanken als achtergrond, en een onovertroffen fraai en stemmig slotbeeld, wat wil een mens meer?

De Telegraaf

In een voorbeeldig samenspel tonen Titus Tiel Groenestege en Ria Marks hoe je in een half uur tijd een meesterlijke serie grappen kunt laten zien, fraaie slapstick met prachtige absurde uitschieters, terwijl ze ook nog een perfect beeld neerzetten van de machtsstrijd tussen man en vrouw.

De Volkskrant

Intens fysiek en acrobatisch spel. Ze smijten elkaar als vaatdoeken over het toneel, buiten de kracht van de herhaling tot in de superabsurde uit en zorgen voortdurend voor verrassingen.

Delftsche Courant

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK