DeLaMar en het Holland Festival presenteren Wuthering Heights

In het Holland Festival is van 8 tot en met 18 juni de Britse theaterhit Wuthering Heights exclusief te zien in het Amsterdamse theater DeLaMar, in de originele Engelse versie. Een van Londens meest invloedrijke regisseurs, Emma Rice, bewerkte het literaire meesterwerk van Emily Brontë tot een vurige theatrale ervaring, met livemuziek, humor, poppenspel en dans. Wuthering Heights speelde eerder met veel succes in Londen en maakte een tournee door de Verenigde Staten. Nu is het de beurt aan Nederland om deze adembenemende wraaktragedie te ervaren.


Wuthering Heights vertelt het liefdesverhaal van Heathcliff en Catherine. Wanneer de jonge Heathcliff wordt gered uit de havens van Liverpool, besluit meneer Earnshaw hem te adopteren en onder te brengen in zijn landhuis Wuthering Heights. Heathcliff vindt hier een geestverwant in Earnshaws dochter Catherine en er ontvlamt een onstuimige liefde tussen de twee. Maar als Heathcliff en Catherine van elkaar worden gescheiden, ontketent zich een meedogenloze reeks aan gebeurtenissen. Bijzonder aan deze theaterbewerking is dat Emma Rice de beroemde heide uit het boek de rol van verteller geeft in de voorstelling.

 

Het initiatief voor het naar Nederland halen van Wuthering Heights komt van Sismo Stories & Performances, een stichting die zich richt op het ondersteunen van makers van vernieuwend theater met een maatschappelijke connectie uit de Engelstalige wereld. Samen met DeLaMar wil Sismo Stories & Performances de komende jaren Britse producties in Nederland presenteren, waarvan Wuthering Heights de eerste is.

 

Kaarten zijn verkrijgbaar via delamar.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK