EDWARD SCISSORHANDS NAAR KONINKLIJK THEATER CARRÉ

Na een uitverkocht Matthew Bourne’s Sleeping Beauty, keert de Britse choreograaf terug met Edward Scissorhands. Een wereldwijd geliefd dansspektakel gebaseerd op de iconische film (1990) van Tim Burton. Deze ‘cutting edge fairytale’ is exclusief van 29 mei t/m 2 juni te zien in Carré.

 

Een dansspektakel gebaseerd op de gelijknamige en geliefde film van regis­seur Tim Burton. Begeleid door de spookachtige muziek van Danny Elfman en Terry Davies, brengen Bourne en zijn New Adventures Company een nieuwe interpretatie van het geestige, maar ontroerende verhaal van een jongen met scharen als handen.

 

SPROOKJE VAN TIM BURTON

Edward woont in een kasteel hoog op een heuvel. Hij is als jongen gecreëerd door een excentrieke uitvinder. Wanneer de uitvinder sterft voordat hij Edward kan afmaken, blijft Edward alleen over. Aan zijn armen heeft hij geen handen, maar scharen. Ze verraden dat de bleke jongen geen mens is. Op een dag nodigt een vriendelijke dorpsvrouw Edward uit om bij haar gezin te komen wonen. De zachtaardige en onschuldige Edward probeert zijn eigen plek binnen het dorp te vinden. De gemeenschap zit vol goede intenties, maar lukt het hen om voorbij zijn merkwaardige uiterlijk te kijken?

Matthew Bourne: “Nog nooit is het verhaal van Edward Scissorhands zo actueel geweest. In een tijdperk waarin uniciteit en identiteit zowel gevierd als verguisd worden, is het verhaal over hoe we iedereen behandelen die er anders uitziet in onze samenleving, nog net zo aangrijpend en relevant als 33 jaar geleden, toen het scenario werd geschreven voor de film. Ik ben Caroline Thompson, Tim Burton en Danny Elfman meer dan dankbaar voor het vertrouwen met hun geliefde verhaal. New Adventures is het enige gezelschap ter wereld die het verhaal van Edward Scissorhands naar het podium mag brengen. Ik kijk er naar uit om met deze voorstelling wederom de boodschap van plezier, creativiteit en acceptatie te verspreiden.”

 

Info & Kaarten via www.carre.nl

 

Foto © Johan Persson

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK