EXPO VERLENGD & LANCERING CLAIMING SPACE KLEDINGCOLLECTIE

Melkweg Expo verlengt de expositie Claiming Space van kunstcollectief Questions Collective met twee weken. De video-installatie rond feminisme, gelijkheid en het groepswezen is tot en met 18 april te zien in het exporaam en als video online te bekijken. Zondag 4 april lanceert Questions Collective een Claiming Space kledingcollectie met als doel iedereen aan te moedigen hun stem te laten horen en een plek aan de gesprekstafel te claimen.

 

Met Claiming Space overbrugt Questions Collective de feministische kloof tussen Randstad en de provincie. Soms ben je meer feminist dan je zelf denkt, zo blijkt! Onder regie van Eefje Suijkerbuijk wordt het basisprincipe van het feminisme en gelijkheid onderzocht door het collectieve aspect daarvan in beeld te brengen. En deze boodschap verdient meer aandacht, daarom verlengt Melkweg Expo de expositie tot en met 18 april. 

Na het filmen en interviewen van vier vrouwengroepen, creëerde Questions Collective mystieke, tactiele sculpturen die de groepsidentiteit en -dynamiek van de vrouwen verbeelden. Een zacht blauw-geel creatuur met grote ogen symboliseert de warme persoonlijkheden van het Surinaams Koor Pramisi. De groepsdynamiek van het meisjesvoetbalelftal uit Rheden wordt voorgesteld door vriendelijke, huppelende wezens met sterke benen die samenklitten en daarna hun eigen weg gaan. Een doelgerichte draak verbeeldt het netwerk van de Flevolandse zakenvrouwen en de buikdansers worden gerepresenteerd door een mystiek figuur dat over de grond lijkt te zweven. De tactiele sculpturen zijn in de film te zien en tot en met 18 april in Melkweg Expo opgesteld.

Questions Collective wil iedereen aanmoedigen hun stem te laten horen. Zondag 4 april om 12:00 uur veilen ze live via Instagram unieke, handgemaakte kledingstukken, geïnspireerd op de sculpturen uit de film. Denk aan kleurrijke statement-stukken, latex, klittenband, zachte en harige draagbare kunst. Elk kledingstuk is speciaal ontworpen om dragers aan te moedigen meer ruimte in te nemen. De opbrengst van de verkoop investeert het kunstcollectief in een Claiming Space workshop voor kinderen. 

 

EXPO: CLAIMING SPACE

28 februari – 18 april
Melkweg Expo (raam) & online

www.melkweg.nl/expoclaimingspace

 

KLEDING SPACE COLLECTION SALE
Zondag 4 april – 12:00 – 12:30
via Instagram live @melkwegexpo en @questionscollective

 

Claiming Space is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK