Extra voorstelling RECHT, 75 jaar Veenfabriek

In aanloop naar de viering van het 75-jarig bestaan van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens op 10 december, speelt de Veenfabriek RECHT opnieuw. Satirisch muziektheater over internationaal recht in de setting van een chique nachtclub op 17 en 18 november in Haarlem.

 

In een broeierige nachtclub niet ver van het Vredespaleis en Den Haag werken twee advocaten door. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens bestaat 75 jaar en er moet een speech geschreven worden. Afgeleid door de drank die rijkelijk vloeit en het entertainment van de nacht, pogen de mannen de wereld rechtvaardiger te maken. Lukt het vanavond al het onrecht voor eens en altijd recht te zetten?  

 

Valt er iets te vieren? 

De thema’s die de voorstelling aansnijdt lijken helaas met de dag relevanter. Want valt er eigenlijk wel iets te vieren? Waarom is er nog altijd zoveel onrecht? RECHT is satirisch muziektheater over internationaal recht, een spannende mix van paaldans, mansplaining en maatschappelijk debat. De voorstelling is op 17 en 18 november in de Schuur Haarlem te zien. Meer informatie via www.veenfabriek.nl 

 

Nominatie 

Roland Haufe en Phi Nguyen spelen de concullega’s, Nguyen werd genomineerd voor de prestigieuze Louis d’Or voor zijn rol. Uit het jury rapport: “Moeiteloos schakelt Nguyen van zelfingenomen zelfvertrouwen naar wroeging en compassie. Hij speelt trefzeker met ironie, wanhoop, lichtheid en ernst.” 

 

Journalistieke werkwijze
RECHT is geregisseerd en geschreven door Joeri Vos. Hij doet altijd grondig onderzoek voor een voorstelling: voor De Lankmoedigen (2016) liep hij mee op de Intensive Care, voor KRANT (2022) op een krantenredactie. In aanloop naar RECHT woonde Vos zaken aan het Internationaal Strafhof in Den Haag bij en ging in gesprek met advocaten en rechters. Hij vroeg hen naar de praktische gang van zaken, maar ook naar hun idealisme en frustraties. Vos: “Ik probeer me altijd in te leven in degenen over wie ik schrijf.” 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK