Festival opzet Crossing Border 2020 bekend

Het Crossing Border Festival vindt plaats van 3 – 8 November 2020 met een exclusief online en live programma. Online zijn er de hele week talentvolle internationale schrijvers en muzikanten te zien. De schrijvers vertellen over hun meeste recente boek, hun werk en natuurlijk wordt er ook gesproken over hun ervaringen gedurende het Covid-19 tijdperk. Kijkers hebben de gelegenheid om vragen te stellen. Verder delen we exclusieve opnames van internationale bands. Ook is er de mogelijkheid om een reis naar de toekomst te maken met de hoorspelen in het programma Koffiedik. Op 6 en 7 november zijn er 4 live programma’s van 2.5 uur (incl. pauze) met schrijvers, dichters, muziek en spoken word artiesten in Theater aan het Spui in Den Haag. De voertaal is grotendeels Nederlands. Zaterdag wordt de kunst van het vertalen gevierd. De Europese Literatuurprijs wordt uitgereikt en de getalenteerde auteurs en vertalers die deelnemen aan The Chronicles laten hun schrijf- en vertaal kunsten zien.

 

Winnaars van de Europese Literatuurprijs zijn bekend
Uitreiking op zaterdag 7 november op Crossing Border

Gisteren zijn de winnaars van de Europese Literatuurprijs 2020 bekend gemaakt. En het zijn prachtige namen: David Dop wint de prijs samen met vertalers Martine Woudt en Martine Vosmaer voor Meer dan een broer en Ali Smith met vertaler Karina van Santen voor Lente. De Europese Literatuurprijs bekroont de beste hedendaagse Europese roman die het voorgaande jaar in Nederlandse vertaling is verschenen. Uniek aan de prijs is dat zowel auteur als vertaler wordt geëerd. Ter ere van het 10-jarig bestaan van de prijs, is er een extra jury bijeengekomen, bestaande uit voornamelijk studenten.

 

Over Crossing Border

Crossing Border is een jaarlijks internationaal literatuur- en muziekfestival dat in 1992 voor het eerst plaatsvond in Den Haag.

Het festival bracht twee schijnbaar onverenigbare kunstvormen literatuur en muziek samen; een unicum. Crossing Border pionierde ook op een ander vlak: de grens tussen artiest en publiek verdween – lezers, schrijvers en muzikanten raakten met elkaar in gesprek. Een vrijplaats voor woord en muziek.

 

Crossing Border Festival
3-8 November 2020
Online en op 6 & 7 november programma bij Theater aan het Spui in Den Haag
www.crossingborder.nl

 

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK