Gloednieuwe Nederlandse musical Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie is een gloednieuwe Nederlandse musical. Hierin worden enkele inwoners van Berlijn gevolgd ten tijde van de Berlijnse Muur, een bouwwerk dat zowel verdeelde als verbond. De liedteksten werden geschreven door Stef Bos. Linda Verstraten en Sanne den Besten vertolken de twee hoofdrollen in de musical.

Iedereen kent de verhalen van de val van de Berlijnse Muur, maar hoe was het leven mét de Muur? We volgen een zangeres die droomt van een mondiale carrière vol vrijheid, maar die haar droom in duigen ziet vallen door het prikkeldraad. Haar vader vindt het DDR-leven in Oost-Berlijn op zijn beurt juist vertrouwd. In het westen woont een pas getrouwd stel, dat uiteen wordt gedreven door de ambities van manlief. Zijn vrouw mist haar in het oosten wonende moeder elke dag meer en meer. En dan de grenswacht, die trouw zijn plicht vervult, maar niet gelooft in de idealen van zijn superieuren. De inwoners leven als bomen zonder wortels…

 

De Amerikaanse soldaat bij Checkpoint Charlie ziet het allemaal gebeuren. Berlijn wordt beheerst door de Muur, een constructie die zowel scheidt als verbindt.

 

Klik hier voor meer  informatie en kaarten

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK