Herinner ons: over de emotionele impact van de klimaatcrisis

Missen we de kleine wrattenbijter of het bleekgeel blaasjeskruid wanneer zij er niet meer zijn? Wat als we van hen op eenzelfde manier afscheid nemen als van onze eigen dierbaren? Theatergezelschap Gouden Haas onderzoekt in haar nieuwste locatievoorstelling Herinner ons de emotionele impact die de klimaatcrisis op ons heeft. Op zaterdag 20 mei gaat Herinner ons tijdens Karavaan Festival in première op Natuurbegraafplaats Geestmerloo in Koedijk. Daarna gaat de voorstelling op tournee naar Oerol en Flevoland. Na Mens, Boom, Dier en Kaapdiegoeiekoop is dit de derde productie van Gouden Haas, waarin de worstelende mens te midden van een veranderende wereld wordt bezien. Via radicale verbeelding, vanuit oprechte betrokkenheid en met wrange humor.

 

Herinner ons is een muzikale samenkomst in de openlucht waar een commissie van ecologen, ritueel begeleiders, kunstenaars en een groep pissebedden manieren zoekt uitstervende dieren, planten en natuurlijke fenomenen zoals smeltende gletsjers te gedenken. Een poging tot stilstaan bij wat onopgemerkt verdwijnt. Maar ook bij het wonder van het leven, de (veer)kracht van de natuur en alles wat er nog wél is.

Herinner ons is van 17 t/m 29 mei te zien tijdens Karavaan festival op Natuurbegraafplaats Geestmerloo in het nieuwe natuurgebied van Geestmerambacht, van 9 t/m 18 juni tijdens Oerol op Griene Polle op West-Terschelling en van 23 t/m 25 juni tijdens FlevoZomer bij de Groene Kathedraal in Almere.

Het maakproces van Herinner ons kende een lange en inspirerende aanloop. In een 5-tal sessies vond een uitwisseling van kennis, gevoelens en ervaringen met verlies van soorten plaats, samen met wetenschappers, experts, makers en betrokken relaties. Deze sessies gaven input aan de uiteindelijke vorm en inhoud van de voorstelling.

Rondom de thematiek van Herinner ons maakt Femke Bosma een 5-delige podcastserie, die omstreeks 10 mei wordt gelanceerd. Hou onze platforms in de gaten.

 

Over Gouden Haas

Het gezelschap van theatermaker Gienke Deuten wil door middel van theatrale ervaringen ruimte scheppen. Voor reflectie. Voor verdieping. Voor onbekende kaders en onbegrensde verbeelding. Door de natuur een stem te geven, prikkelt zij de verbeelding en daagt uit het perspectief te kantelen van ego-centrisch naar eco-centrisch. Gouden Haas nodigt uit om samen te ontdekken in dit nieuw genre locatietheater: eco-poëzie. https://goudenhaas.nl

 

Speeldata 2023

PREMIÈRE ZATERDAG 20 MEI | 16:30 |  KARAVAAN FESTIVAL

18 t/m 29 mei Karavaan Festival – Natuurbegraafplaats Geestmerloo – Koedijk

9 t/m 18 juni Oerol – Griene Polle – West-Terschelling

23 t/m 25 juni FlevoZomer – Groene Kathedraal – Almere

 

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK