Het Filiaal theatermakers speelt POPpulisme

Op zondag 2 april 2023 is de theatervoorstelling POPpulisme van Het Filiaal te zien in theater de Schuur, Haarlem. Een voorstelling met vier spelers, live slagwerk, zang en heel veel poppen. Voor iedereen van 8 tot 108 jaar. Eva Gouda schreef de komische en rake tekst. 

 

Over POPpulisme
Hoe zet je een land naar je hand? In het koninkrijk Berg en Dal ligt het dal in de schaduw, terwijl de berg volop zon krijgt. Dat is nou eenmaal hoe het is. Totdat een van de dallers met een onthulling komt: de bergers stelen de zon! Hij beweert dat hij de zon terug kan krijgen en wordt de held van het dal. Maar klopt het wel wat hij zegt?

De absurdistische tekst is van toneel-en hoorspelschrijver Eva Gouda: “Het volk van Berg en Dal is een imaginair volk. Het is een soort van parallelle wereld aan de onze. Ze lijken op ons, maar toch ook weer niet. POPpulisme, gespeeld door poppen, is een voorstelling over manipulatie en legt het patroon bloot van de gevolgen daarvan.”

 

Rol van de poppen in de voorstelling
Alle poppen in de voorstelling zijn ontworpen (en gemaakt) door Eva Arends: “Wat ik heel mooi vind aan het werken met poppen is dat je een extra tool hebt om als poppenspeler/acteur een verhaal te vertellen. De speler en de pop staan in relatie tot elkaar. Je kunt als toeschouwer zelf kiezen waar je naar kijkt: de pop, de acteur of naar beide. In dit stuk wordt die relatie extra benadrukt, omdat in het begin en aan het einde de poppen een dialoog aangaan met hun bespeler over de rol waarin ze gedwongen worden en waar ze diep van binnen eigenlijk helemaal niet in willen.”

De wereld van POPpulisme laat je nadenken over onze eigen wereld. Of niet, en dat is ook prima. Met deze poppen weet je één ding zeker: je gaat een absurd verhaal beleven.

 

Kijk op hetfiliaal.nl voor de speellijst, locaties en kaartverkoop.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK