Het is stil in Theater de Krakeling

Het is stil in Theater De Krakeling, zonder alle bedrijvigheid die bij de voorstellingen hoort: technici en decorbouwers die de voorstelling voorbereiden, acteurs die die in spanning wachten tot ze op mogen, medewerkers die de bar openen.. Het allermeest missen we het geluid van een foyer vol bezoekers die nu vreemd stil en leeg is. Het gaat ons aan het hart dat wij ons publiek en spelers momenteel niet in ons theater kunnen ontvangen.

We realiseren ons dat deze situatie iedereen treft en begrijpen dat het noodzaak is dat we voorlopig niet door kunnen gaan. Wij voorzien dat we minimaal tot 1 juni dicht zullen zijn. Maar wij willen als organisatie echter niet stil blijven zitten en graag iets doen om ons publiek te blijven betrekken bij De Krakeling. Daarom brengen wij in deze tijd, net als veel andere culturele organisaties, het theater naar onze bezoekers toe. Met leuke theatertips die je thuis kunt zien of doen willen we ouders en kinderen inspireren om toch iets van deze tijd te maken en door te gaan. Met onderstaande acties blijven we in contact met ons publiek.

 

#KrakelingThuis
Natuurlijk zien we onze bezoekers het liefst met hun familie, vrienden in ons theater, live! Tot het weer zover is hebben wij #krakelingthuis in het leven geroepen: een pagina op onze website waarop we leuke theatertips geven voor kinderen, denk aan: Krakeling voorstellingen kijken op TheaterFlix, theateropdrachten voor thuis, doe-activiteiten en leestips voor boeken waar het komende Krakeling theaterseizoen een voorstelling van te zien is. Ook op onze social media wordt veel aandacht besteed aan KrakelingThuis. lees meer

 

Theater De Krakeling & School
Normaal ontvangen wij in deze periode veel basisschoolleerlingen die meedoen aan het Krakeling Theaterproject. Leerlingen krijgen hierbij voorbereidende workshops op school en brengen daarna een bezoek aan een voorstelling in De Krakeling.Maar ook de scholen zijn dicht. Om de kinderen toch een stukje theater mee te geven heeft ons educatieteam verschillende lesbrieven samengesteld voor zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. Deze zijn verstuurd naar de leerkrachten die dit op hun beurt doorsturen naar hun leerlingen. Zo kunnen kinderen ook vanuit huis hun verbeelding laten spreken.

 

Het docententeam van Theater De Krakeling maakt in deze periode elke week een filmpje met opdrachten die kinderen thuis kunnen bekijken, naspelen, of thuis opvoeren.

 

 

 

 

Lang leve de verbeelding: bestel een Kaartje voor Later
Dat deze crisis bijna iedere sector zal raken is duidelijk. Ook voor de culturele sector komt ’t hard aan. Op dit moment wordt op centraal niveau gekeken hoe er wordt omgegaan met o.a. de restitutie van verkochte kaartjes voor afgelaste voorstellingen. Daarnaast zetten wij in op een Kaartje voor Later: met de aankoop van een kaartje steunt de bezoeker Theater De Krakeling in deze roerige tijd om door te kunnen met de programmering van inspirerende theatervoorstellingen voor een jong publiek. De bezoeker kan dit Kaartje voor Later gebruiken voor een voorstelling naar keuze in het nieuwe seizoen. lees meer 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK