Het Zomeroffer: het zomeravondspektakel van 2024

Deze zomer gaat het gebeuren: De auto gaat eraan. Hij heeft ons veel gebracht: individuele vrijheid, avontuur, gemak en erotiek, maar zijn tijd is gekomen. Hij moet eraan geloven.

 

Het Zomeroffer, gemaakt door De Warme Winkel i.s.m. Touki Delphine en Asko|Schönberg, is gebaseerd op de fameuze Le Sacre du Printemps (Het Lenteoffer) van Igor Stravinsky. Waar in het oorspronkelijke ballet een jonge vrouw wordt geofferd, sterft in het bos elke avond, 35 zomeravonden lang, de vierwieler van iemand uit het publiek. Iemand die er klaar voor is om een pas op de plaats te maken om de aarde op adem te laten komen. Wie wil overleven moet offeren. En een offer is nooit pijnloos…

 

In een groots muziektheaterspektakel waarin theater, muziek, zang en dans samensmelten tot een hedendaags maar tijdloos ritueel, komt onze geliefde auto tot zijn einde.

De Warme Winkel is zonder twijfel het meest spraakmakende theatergezelschap van Nederland. In 2019 waren zij in het Amsterdamse Bostheater te zien met het bejubelde De Drie Musketiers, dat alle bezoekersrecords verbrak. Toen was de voorstelling spectaculair en hilarisch, nu gaan zij voor monumentaal en poëtisch. Samen met de internationaal vermaarde multitalenten van Touki Delphine en meestermuzikanten van Asko|Schönberg waagt een groot ensemble van acteurs, zangers en muzikanten zich aan deze uitdaging van de buitencategorie.

 

Een complete avond uit in de verborgen parel van Amsterdam

Een bezoek aan Het Zomeroffer is niet zomaar een theaterbezoek. Het speelt zich af op een plek middenin het Amsterdamse Bos waar natuur, cultuur en een gevoel van vrijheid samenkomen: het Amsterdamse Bostheater. Een openluchttheater op een steenworp afstand van het centrum van Amsterdam, waar elke zomer concerten, films en theaterspektakels worden gespeeld. Waar je een drankje kunt drinken en picknicken op de tribune met bekenden en onbekenden. Waar sfeermakers je meenemen om je te raken en vermaken, en waar de avond steevast eindigt onder een magische sterrenhemel, ook deze zomer!

 

Het Zomeroffer is van 25 juni t/m 10 augustus exclusief te zien in het Amsterdamse Bostheater. Voor meer info: bostheater.nl/hetzomeroffer

 

foto © Jaap Vork

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK