HITVOORSTELLING WEG MET EDDY BELLEGUEULE TE ZIEN BIJ ITALIVE

In samenwerking met Internationaal Theater Amsterdam wordt de hitvoorstelling Weg met Eddy Bellegueule eenmalig vertoond als livestream via ITALive. Regisseur Eline Arbo won de regieprijs 2020 en de cast werd collectief genomineerd voor de Louis d’Or. Een unicum. De livestream is te zien op vrijdag 22 januari 2021 om 20.30 uur en wordt Engels ondertiteld. Kaarten kosten € 12,50 en zijn te koop via www.ita.nl/italive.

 

ITALive

Rechtstreeks vanuit Internationaal Theater Amsterdam brengt ITA voorstellingen naar de woonkamer met ITALive. Via een livestream maken bezoekers mee wat er op dat moment live op het podium aan het Leidseplein gespeeld wordt. Zo streamden ze reeds Medea (30 oktober), Wie heeft mijn vader vermoord (6 november), De stille kracht (27 november), Sign of the Times: David Van Reybrouck (29 november), Adem (12 december) en Kings of war (10 januari). Hiermee breiden zij het aanbod uit en brengen zij voorstellingen vanaf haar podia naar de hele wereld.

 

Autobiografische succesroman

Met zijn autobiografische succesroman Weg met Eddy Bellegueule veroverde Édouard Louis met één mokerslag de wereld. Het boek vertelt, zonder franje en met veel droge humor, het levensverhaal van een homoseksuele jongen in een extreem homofobe omgeving. Regisseur Eline Arbo maakte een bejubelde theatrale en muzikale bewerking van deze roman.

 

Over de voorstelling

Opgegroeid in een klein dorpje in Noord-Frankrijk – in een platvloers, grof en genadeloos arbeidersmilieu, probeert de zachte en gevoelige Eddy in te passen. We volgen hem door zijn vele pogingen om een ‘normale jongen’ te zijn, maar uiteindelijk ziet hij geen andere optie dan zijn familie achter te laten en ergens anders opnieuw te beginnen.

 

IN DE PERS:
‘Een hoogtepunt van dit theaterseizoen’ Keuze van de criticus – Theaterkrant

‘Sublieme regie geeft ijzig verhaal een hartverwarmend karakter’ ★★★★★ Dagblad vh Noorden ‘Mooi en raak […] Een ode aan het theater’ ★★★★ Volkskrant
‘De absolute voorstelling van het jaar’ ★★★★ NRC
‘Prachtig drama over anders-zijn in een grof milieu’ ★★★★ Trouw

‘Aangrijpende, ontroerende, en onvergetelijke voorstelling.’ ★★★★★ RiRo ‘Uitstekende cast, knappe regie’ ★★★★ Scenes

‘Theaterversie van hitboek van Édouard Louis is ijzersterk’ Parool ‘Een verpletterende ervaring’ Haarlems Dagblad

 

UIT HET JURYRAPPORT VAN HET NEDERLANDS THEATER FESTIVAL:

“In het overweldigende Weg met Eddy Bellegueule van Toneelschuur Producties, toont regisseur Eline Arbo hoe verschillende inwoners van een klein arbeidersdorp tevergeefs proberen te ontsnappen aan hun eigen beperkte denkkaders. Victor IJdens, Jesse Mensah, Felix Schellekens en Romijn Scholten knallen daarbij van de vloer. Hun liefdevolle, energieke en emotionele spel is wars van ijdelheid. Weg met Eddy Bellegueule is nergens veroordelend, maar maakt een haast onmogelijke compassie invoelbaar. Het levert zinderend, hartverscheurend en oprecht toneel op, dat maanden later nog onverminderd nadreunt.”

page2image49219456

regie en bewerking Eline Arbo naar de roman van Édouard Louis, vertaling Edu Borger, uitgave Uitgeverij De

page2image49249472

Bezige Bij met Victor IJdens, Jesse Mensah, Felix Schellekens, Romijn Scholten muzikaal begeleider Thijs van

page2image49248896

Vuure scenografie Juul Dekker kostuumontwerp Rebekka Wörmann lichtontwerp Varja Klosse dramaturgie

page2image49243904

Thomas Lamers foto Annaleen Louwes ontwerp Esther Noyons

 

Meer informatie en kaarten: www.ita.nl/italive

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK