Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde

Het theaterseizoen is begonnen met een absoluut hoogtepunt

Theaterkrant

Een familievoorstelling (leeftijd 8+) zoals je nog noooit hebt meegemaakt.
Het Zuidelijk Toneel en Theater Artemis bundelen hun krachten en presenteren Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde.
Na een geweldige start van de tournee strijken de ‘grote mensen’ op zondag 6 november neer in Stadsschouwburg Haarlem. In deze – door pers en publiek – geprezen voorstelling neemt theatervernieuwer Jetse Batelaan je mee naar een klein Middeleeuws dorp. Daar is iets vreemds aan de hand; op raadselachtige wijze verdwijnt daar de liefde tussen ouders en hun kinderen. Zomaar opeens. Enigszins schaamtevol maar vastbesloten pakken de ouders hun karren vol huisraad en vertrekken, de kinderen alleen achterlatend. Dit spannende theateravontuur is geschreven door kinderboekenschrijver en Gouden Griffelwinnaar Simon van der Geest, met live muziek, een ter plekke geregisseerd publiek én een heldenrol voor de kinderen in de zaal.

6 november – Stadsschouwburg Haarlem | www.theater-haarlem.nl
18 november – De Meervaart Amsterdam| www.meervaart.nl

Ouds & Nieuws Show 2016
Het belangrijkste jaar van de mensheid, of in ieder geval van Japie Jonker
Maak kennis met Japie Jonker: Een gewone, gemiddelde, blanke Nederlandse man met een gewoon, gemiddeld, Nederlands leven. Opgevoed met het bewustzijn dat er kinderen leven onder de evenaar, die het zwaarder hebben dan hij. Doodgegooid met nieuws over rampen waar hij zelf geen slachtoffer van is.
Tot 2016. Plotseling leest Japie niet langer het nieuws, maar ís hij het nieuws. Hij was op nieuwjaarsdag in Keulen, in Brussel met de aanslagen en in Turkije tijdens de couppoging. Er is voor Japie slechts één conclusie mogelijk: de gebeurtenissen op het journaal moeten wel een rechtstreeks gevolg zijn van zíjn daden, gevoelens en gedachten.
De Ouds en Nieuws Show 2016 is hét alternatief voor de oudejaarsconference! Voor het derde jaar op een rij blikt het team van schrijvers, acteurs en muzikanten terug op een krankzinnig, bomvol jaar. Japie voert je mee langs 365 dagen nieuws, gevangen in hilarische sketches, messcherpe scènes, rauwe gedichten, satirische liedjes en aangrijpende columns. In 2015 door de Volkskrant verkozen tot beste oudejaarsconference van het jaar.

Leuker dan De Lama’s ooit waren, scherper dan Dit Was Het Nieuws en net zo schrijnend als het beste uit Koefnoen: gaat dat zien.

Theaterkrant

7 december – Zaantheater Zaandam| www.zaantheater.nl
14 december – Toneelschuur Haarlem | www.toneelschuur.nl
20 december – Theater Frascati Amsterdam | www.frascati.nl
ouds__nieuws_show

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK