Les Misérables – De legende is terug!

Het verhaal over vriendschap, vrijheid en liefde keert terug naar Nederland. Beleef de klassieker nu als nooit tevoren met een geheel nieuw decor en een sterrencast! ‘Nederland loopt warm voor deze legendarische voorstelling,’ laten producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen weten. Iedereen kan weer gaan genieten van dit bijzondere verhaal, dat gebaseerd is op de gelijknamige roman van Victor Hugo. De iconische musical speel vanaf 1 maart 2023 in in Koninklijk Theater Carré, de plek waar dat in 1991 ook gebeurde.

 

 

Koninklijk Theater Carré maakt bekend dat van 24 juli t/m 6 augustus 2023 twee extra speelweken worden toegevoegd aan de voorstelling Les Misérables. Terwijl de cast nog druk aan het repeteren is, hebben De Graaf & Cornelissen, Van Lambaart Entertainment en Carré vanwege de aanhoudende vraag naar kaarten besloten om de productie langer in Amsterdam te laten spelen. De legendarische klassieker, voorzien van een geheel nieuw decor en Nederlandse sterrencast, van Cameron Mackintosh staat daarmee in 2023 meer dan 8 weken in Carré; drie weken in maart en vijf weken in juli/augustus.

 

De kaartverkoop voor de extra voorstellingen van 24 juli tot en met 6 augustus 2023 start op donderdag 9 februari op carre.nl.

 

Madeleine van der Zwaan, directeur Koninklijk Theater Carré: “We zijn trots om na 30 jaar een geheel nieuwe versie te mogen presenteren. Speciaal voor Carré wordt er een extra groot decor gebouwd waardoor de beleving van het verhaal hier nog beter tot zijn recht komt.”

Hans Cornelissen, creatief producent: “Wij als producenten zijn toch wel behoorlijk verrast door de succesvolle kaartverkoop. Deze overweldigende belangstelling in Carré is een prachtig signaal. Het Nederlandse publiek lijkt Les Miserables weer te omarmen.”

De productie…

…is wereldwijd ongekend populair bij publiek en pers. Met meer dan 100 internationale awards en vele geliefde nummers die tot klassieker kunnen worden gerekend is Les Misérables “a reborn dream of a production”(Daily Telegraph). De voorspoedige kaartverkoop laat zien dat het Nederlands publiek deze musicalklassieker in het hart heeft gesloten. Daarnaast werden ‘Breng hem thuis’ en ‘Nog één dag’ tijdens de Uitmarkt 2021 in de top 10 gestemd binnen de categorie ‘Favoriete musicalsong allertijden’.

 

Les Misérables…  

…is een aangrijpend verhaal over gebroken dromen, onbeantwoorde liefde, passie, opoffering en verlossing – een tijdloze getuigenis van het overleven van de menselijke levenslust. Het stuk speelt zich af in het Frankrijk van de 19e eeuw en is gebaseerd op het aangrijpende boek van Victor Hugo.

Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Politie-inspecteur Javert helpt hem uit de droom en laat Jean Valjean weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobsedeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken van de voorwaarden?

 

Les Misérables is van 1 tot en met 19 maart én 5 juli tot en met 6 augustus 2023 te zien in Carré. De feestelijke galapremière vindt plaats op donderdag 5 maart 2023. Meer informatie en de exacte speeldata zijn te vinden op carre.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK