Nadia Moussaid doet verslag van het Holland Festival 2024

Tijdens de 77e editie van Holland Festival (6 juni t/m 29 juni) viert de VPRO de kunst op tv, radio, online en in de gids. Presentator Nadia Moussaid bespreekt in twee tv-specials samen met muzikant/producer sor en actrice/theatermaakster Romana Vrede de thema’s van het festival. De spotlights staan gericht op een aantal internationaal gerenommeerde kunstenaars die tijdens het Holland Festival vernieuwend, inspirerend en urgent werk laten zien. Met onder anderen Dries Verhoeven, Jia-Yu Corti en Naomi Velissariou.

 

Holland Festival, vrijdag 21 juni om 22.20u, VPRO, NPO 2
In deze tweede special is theatermaakster-actrice Romana Vrede te gast en is er wederom poëzie van Lemuël de Graav. Theatermaker Dries Verhoeven laat met zijn levende installatie ‘Alles moet weg’ het publiek nadenken over de diepere beweegredenen achter winkeldiefstal. Flavia Pinheiro verkent in een dansritueel de mysterieuze wereld tussen leven en dood. De muzikanten Terrie Ex & Andy Moor (punkband The Ex) verzorgen een luidruchtige masterclass improviseren.

 

Radio en podcast:
Nooit Meer Slapen, dinsdag 18 juni, 00.00 uur, VPRO, NPO Radio 1
Annelinde Bruijs (1991) is een One Woman Composer die werkt met het stapelen van haar eigen stem, waardoor er een vervreemd mono-koor ontstaat. Ze zoekt hoe ze met muziek het universele, in de vorm van grote muzikale gebaren, kan verenigen met het individuele en het kleine. Bruijs gaat erover in gesprek met Femke van der Laan.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK