Nieuw seizoen Theater de Liefde met jong talent en bekende namen

Theater De Liefde presenteert vanaf september weer de beste caba­retiers, fijnste kleinkunstenaars en heerlijkste muzikanten! Natuurlijk staan er bekende namen op het programma – denk aan Andre Manuel, Lebbis, Kiki Schippers, Eric van Sauers, Nilgun Yerli en Ernst Jansz. Maar in De Liefde kun je ook terecht voor nieuw talent. Mensen van wie jij later kunt zeggen dat je ze hun eerste schreden hebt zien zetten in De Liefde!

 

We zijn trots dat Karel de Rooy de weg naar De Liefde heeft gevonden! Hij is bekend als Mini uit het legendarische duo Mini & Maxi. Dit programma staat in het teken van zijn familiegeschiedenis. Alles wat hij ooit in het theater heeft gedaan, zag hij terugkomen in het werk van zijn (voor)ouders.

 

Dubbelop!

Het jonge talent zie je onder andere in O.P. De Liefde, het try-outpodium dat iedere eerste woensdag van de maand wordt gepresenteerd door een bekende cabaretier of stand up comedian. En in Dubbelop!, een reeks dubbelprogramma’s in De Liefde, Podium deMess in Naarden en Theater Café Mascini in Amsterdam. Deze drie bieden nieuw cabaret- en kleinkunsttalent de kans om samen een avond te vullen. Het resultaat: verfrissend, vernieuwend, soms intiem, soms expressief, en altijd een ontdekking!

De Haarlemse singer-songwriter Ruud Houweling komt in januari terug naar De Liefde. Samen met altviolist Ro Krauss speelt hij nummers van zijn recente albums Accidental Pictures en Erasing Mountains. In deze uitgeklede vorm komt de kern van de prachtige liedjes uitvergroot naar voren. Ro Kraus zien we ook nog terug met Fidelkram, een bijzonder programma over de muziek die in de zeventiende eeuw in de kroegen te horen was.

 

Tips van De Liefde

Het nieuwe theaterseizoen biedt veel moois, maar we hebben natuurlijk een paar tips! De eerste is jong en hard aanstormend talent Luuk Ransijn. Hij won in 2023 het Amsterdams Kleinkunst Festival en gaat nu de theaters in met zijn debuut Vacht, waarin hij vol goede moed en bewapend met scherpe grappen op zoek gaat naar veiligheid. Farida Laan voert je goedgebekt en flexibel mee in een magisch-absurdistisch universum. Een voorstelling waar je van duizelt, én van opkikkert. En dan is er nog Kim Schuddeboom, een scherpe, ad remme, gevatte, diepzinnige, ontroerende, pretentieuze en gewaagde cabaretière. Mis ze niet!

 

Kaartverkoop voor het nieuwe seizoen via www.theaterdeliefde.nl

 

Foto: Farida Laan

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK