Nieuwe koers Oerol Festival 2023

Oerol Festival (9-18 juni) vaart een toekomstbestendige koers, met één Festivalhart aan het strand, volop straattheater in de dorpen en een compacter theater- en expeditieprogramma.

 

Ruimte voor landschap
Siart Smit (Algemeen directeur) licht toe: ‘Als organisatie hebben we meer dan veertig jaar ervaring in pionieren. Dat is waar we voor staan en wat we willen blijven doen. Pionieren betekent ook durven loslaten en van koers veranderen. We hebben geluisterd naar feedback van bezoekers, eilanders én de natuur en vinden het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor een leefbare planeet. Daarom maken we de harde en bewuste keuze om te werken met minder locaties en meer ruimte te geven aan het landschap van Terschelling.’

 

Festivalhart aan het strand
Waar Oerol Festival tijdens de vorige editie vier verschillende Festival Oorden had, wordt er nu voor 2023 gewerkt aan de realisatie van één groot Festivalhart tussen de duinen en op het strand bij West aan Zee, Paal 8. Daar kun je straks van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht voor een rijke en verrassende programmering met live muziek, DJ’s, theater, talks, storytelling, beeldende kunst en lekker lokaal eten en drinken.

 

Voorstellingen over heel Terschelling
Theatervoorstellingen en expedities vinden zoals elk jaar verspreid over het hele eiland plaats. ‘Het theater- en expeditieprogramma is iets compacter dan vorig jaar, maar net zo impactvol’, vertelt Sabine Pater (Artistiek leider). ‘Zoals altijd programmeren we inspirerende makers die met ons samen pionieren. Bekende en nieuwe namen, grote en kleine acts met verhalen van over de hele wereld. Veel voorstellingen gaan tijdens Oerol Festival 2023 in première en internationale projecten zijn voor het eerst in Nederland te zien. Je bezoekt veelal locatiespecifiek werk, waarbij zeker de expeditie zich richt op de vraag hoe we als mens samen met de natuur moeten en kunnen leven.’

 

Belangrijke data en contact
Oerol is een 10-daags festival op Terschelling van 9 tot 18 juni 2023. Op 30 januari start de verkoop van Festivalbandjes. Vanaf 2 mei (20:00u) staat een groot deel van het programma van Oerol 2023 online op Oerol.nl. De ticketverkoop voor voorstellingen start voor Vrienden via Oerol.nl op 10 mei (20:00u) en de reguliere ticketverkoop start via Oerol.nl op 16 mei (12:00u). 

 

Foto: Het Atelier / Lucinda Wessels | 2022 | © Nichon Glerum

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK