NITA KERSTEN REGISSEERT APOCALYPS

Op donderdag 14 april 2022 gaat Apocalyps in première in de Schuur in Haarlem: een nieuwe theatertekst van Nita Kersten en Freek Vielen en wordt gespeeld door Diewertje Dir en ‘Ntianu Stuger. Kersten tekent ook voor de regie. Apocalyps is een muzikale, sferische mozaiekvoorstelling over twee zussen die zich terugtrekken in hun afgelegen, ouderlijk huis. Ver weg van de bewoonde wereld zoeken deze jonge vrouwen naar grip op hun nieuwe bestaan.  Na de première volgt een tot en met donderdag 2 juni een tournee langs Nederlandse theaters.

 

Over de voorstelling
Twee zussen trekken zich terug in hun ouderlijk huis, terwijl buiten de wereld steeds meer in verval raakt. In de afgelegen woning zijn ze overgeleverd aan elkaar, een voorraadkast met eten en het wachten op betere tijden. In een vacuüm van tijd, familieherinneringen en verloren toekomstplannen, zoeken de zussen grip op hun nieuwe bestaan. Wie of wat ben je nog zonder buitenwereld en zonder idee van wat komen gaat?

Apocalyps is een sferische mozaïek voorstelling over de impact van een onzekere toekomst. Er is een klimaatcrisis, er is een pandemie en polarisatie groeit. Wat betekent het om hiermee om te gaan? Wat doet het met onze blik op onszelf, vorige en toekomstige generaties?

 

NITA KERSTEN OVER APOCALYPS:
“Onze geschiedenis is doortrokken van apocalyptische verhalen en visioenen. Zeker in tijden van crisis en verandering grijpen we naar verhalen waarin we onze angsten weerspiegeld zien. Het is blijkbaar iets dat bij ons hoort, waar we houvast of uiting in vinden. Dat maakt het ook zo interessant, het vertelt misschien wel meer over de zorgen van nu dan over de toekomst zelf. In deze voorstelling onderzoek ik hoe ik de impact van de grote hedendaagse problematiek op twee heel gewone levens gestalte kan geven. En hoe we juist troost en hoop kunnen vinden door het doemscenario in de ogen te kijken.”

 

Speelperiode en kaarten

Apocalyps is van zaterdag 9 april tot en met donderdag 2 juni te zien in verschillende theaters in Nederland. Meer informatie en speellijst is te vinden op: www.toneelschuurproducties.nl/apocalyps

 

 

foto Annaleen Louwes ontwerp Esther Noyons

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK