Oerol festival vijf dagen lang live op Het Imaginaire Eiland

Het Imaginaire Eiland van Oerol is live. Een geheel nieuwe festivalervaring waarmee we de grenzen van de digitale kaders oprekken. Elke dag is anders met een eigen thema zoals Toekomstbouwers, Blikverruimers en No man is an island. Onze vaste ‘captains’  Jennifer Muntslag en Dionne Verwey openen en sluiten elke dag en nemen je mee in dit spel tussen verbeelding en werkelijkheid. Er zijn dagelijks meer dan 20 live programma’s, maar ook een groeiend aantal activiteiten dat je ‘anytime’ kan zien of horen. Er zijn do-it-yourself-projecten, interactieve activiteiten, podcasts, Zoommeetingen, meet & greets en zelfs kleurplaten.

 

Programma
De kern van het programma bestaat uit een reeks van speciale projecten van bekende Oerol Makers. Zo verzamelt Laura van Dolron dagelijks 50 zinnen van 50 mensen voor een ode aan hoe wij op afstand dichtbij kunnen zijn. Brengt Eline Arbo en het Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni een komische, dronken, dansende, muzikale, over de top en onder tafel-achtige, filmisch-utopisch-theatrale lezing. Nodigt Lotte van den Berg en het team van Building Conversation het publiek uit voor een onderdompeling in het ongewisse in een collectieve denkoefening over een toekomst, bij zonsopgang en zonsondergang. Met een doorlopende performance van vijf dagen danst Benjamin Vandewalle over het eiland in een dialoog met het landschap en het publiek als getuige. En we volgen het ontstaan van een groot landschapskunstwerk van Marc van Vliet door de ogen van een onbevangen buitenstaander. 

Maar ook: storytelling door Mezrab, opera van Silbersee/ Gouden Haas, songs van Gerson en Freez, muziek van de Veenfabriek, beeldende installaties van Orkater / Michiel Voet en van Kolk&Kusters, dans van Nicole Beutler projects, verhalen van George en Eran producties, Koos Terpstra en iona&rineke  en een voorproefje van Likeminds/ Willem de Bruin. 

Het Imaginaire Eiland online
Vanaf 12 juni 12.00 uur staat het eerste programma online. Bezoekers kunnen alvast kennis maken met de kaart van Het Imaginaire Eiland, zich inschrijven voor activiteiten met een beperkt aantal bezoekers, een Fanbandje kopen, alsnog Vriend van Oerol worden of zich inschrijven voor de Nieuwsbrief. Deze groepen krijgen de dagelijkse ochtendpost van het festival.

Het programma van Oerol 2020 Het Imaginaire Eiland is voor iedereen toegankelijk. Maar cultuur is niet gratis. Elke bezoeker mag zelf zijn of haar donatie bepalen.

Oerol 2020 Het Imaginaire Eiland | Imagine your Island is te volgen via www.oerol.nl, live van maandag 15 juni t/m vrijdag 19 juni. 

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK