ONDER DE ROOK VAN DE HOOGOVENS: EEN ONSTUIMIG FAMILIEDRAMA

 ‘Onder de rook van de Hoogovens – een onstuimig familiedrama’ is dé muzikale locatievoorstelling van het seizoen. De voorstelling gaat over familie, strijd en gemeenschap. Over identiteit, veranderende tijden, elkaar verliezen en weer terugvinden. Over naar elkaar durven luisteren. Twee jaar geleden ontstond tijdens een bezoek aan het beeldenpark Zee van Staal de inspiratie voor Onder de rook van de Hoogovens. Wat zijn de verhalen van de mensen die eromheen wonen en soms al generaties lang betrokken zijn bij de fabriek? Onder de rook van de Hoogovens is een onafhankelijk project van Tina Krikke en Alev Kutluer (De Vlammende Eend) en Christine Otten. De voorstelling is gebaseerd op verhalen van (oud-)medewerkers, hun families, omstanders, buurtbewoners en milieu-activisten. De verzamelde verhalen werden door Christine Otten bewerkt tot een fictief verhaal met verschillende invalshoeken. De cast bestaat uit Christine van Stralen, Sytske van der Ster, Vefa Öcal en Mingus Dagelet en de muziek komt van DJ Lovesupreme.

 

Het verhaal

Ontmoet de familie Can. De spanningen lopen de laatste tijd nogal op. Terwijl oma Dinie steeds meer hulp nodig heeft vanwege haar vorderende leeftijd, maar dat moeilijk accepteert, stort kleinzoon Ilias zich in steeds radicalere milieuacties, onder andere tegen Tata Steel, het bedrijf waaraan de familie al sinds generaties verbonden is. Dit zorgt voor stress bij vader Eddy, weet Ilias wel hoezeer zijn (Koerdisch-Turkse) opa geknokt heeft om het beter te krijgen en wat ze aan de Hoogovens te danken hebben? Zijn vrouw Sarah zet alle zeilen bij om de familie bij elkaar te houden, maar heeft ondertussen zo haar eigen besognes.
Is een verdere verwijdering van elkaar onvermijdelijk of vinden de personages een manier om samen te komen?

 

Onder de rook van de Hoogovens is te zien van 18 april t/m 27 mei 2023

Aanvang 20.00 uur
Locatie: Hoogovensmuseum, Wenckebachstraat 1 (Buizenweg), Velsen-Noord
Tickets: € 27,50 (incl. servicekosten)

Bustransfer vanaf Station Beverwijk bij te boeken á € 2,50. Op zaterdagen is er, voorafgaand aan de voorstelling, een gratis randprogramma met verschillende activiteiten. Ook zijn er nagesprekken, kijk op de website voor de data.

Voor meer informatie en tickets: www.onderderookvandehoogovens.nl

 

Foto © Anne Reinke

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK