Op De Bodem – Schouwburgen zetten deuren open voor nieuw talent

Onder het motto “Nieuw talent bestormt de grote podia!” trekt muziektheatergezelschap Orkater dit voorjaar met veertien onbekende, jonge talenten langs de grootste schouwburgen van het land. Een ontdekkingstocht voor makers en publiek. Op de Bodem beleeft op 12 april haar late-night première in de Amsterdamse Stadsschouwburg en 3 mei in de Haarlemse Stadsschouwburg.
Al jaren produceert Orkater jaarlijks met succes twee producties van en door nieuw talent onder de noemer Orkater/De Nieuwkomers. Veel van hen hebben hun weg gevonden naar de kleine podia en festivals. “Zij zijn geen nieuwkomers meer, maar bewezen talent. Het wordt tijd om de stap te zetten naar de grote schouwburgen. Omdat zij grootse voorstellingen willen maken, voor een groter publiek”, aldus Orkater-directeur Marc van Warmerdam. Hij is blij dat de beste theaters van Nederland in een tijd van bezuinigingen ruimte bieden aan dit avontuur. “Deze nieuwe aanpak met jong talent levert zeker een belangrijke bijdrage aan de vitaliteit van het theater.”

Regisseur Michiel de Regt en componist Erik van der Horst maken met Op de Bodem een eigentijdse versie van Maxim Gorki’s klassieker Nachtasiel. Anders dan in het origineel zitten de mensen niet financieel, maar ideologisch aan de grond. Een groep jonge mensen bevindt zich in een all inclusive hotel. Wat ze ook meemaken en hoe extreem ze ook leven, ze zijn verveeld en niemand vindt wat hij zoekt; voelen dat je leeft. Op de Bodem is geen teksttoneel en geen popconcert, maar alles daar tussenin. Absurdistisch, droogkomisch en explosief.

tournee 4 april t/m 31 mei 2014, première 12 april 2014 Stadsschouwburg Amsterdam

regie Michiel de Regt tekst Oscar van Woensel composities/muzikale leiding Erik van der Horst spel Jip Smit, Carolien Spoor, Hanna van Vliet, Judith van Den Berg, Sanne Vanderbruggen, Chiem Vreeken, Freek den Hartogh, Krisjan Schellingerhout, Erik van der Horst Kofferband Colin Linnekamp, Houk van Warmerdam, Jules Timmers, Mees van Warmerdam, Maarten Moerland decor Janne Sterke kostuums Arien de Vries grime en haar Nienke Algra lichtontwerp Stefan Dijkman

MICHIEL DE REGT (Gouda, 1980) is regisseur en sinds 2011 betrokken bij Orkater. Hij regisseerde de voorstelling 237 redenen voor seks van Geert Lageveen en Leopold Witte en is als maker verbonden aan Toneelschuur Producties waar hij onlangs de voorstelling Wreed en Teder uitbracht. In 2007 won hij de Ton Lutz Prijs voor het beste regiedebuut.

ERIK VAN DER HORST (Amsterdam, 1986) is acteur en muzikant en verantwoordelijk voor de composities van Op de Bodem waar hij tevens muzikaal leider is. Sinds 2006 maakte hij onder de vlag van Orkater/De Nieuwkomers met The Sadists o.a. de voorstellingen Alabama Chrome en Rockabilly Roadkill. Inmiddels is hij als vaste maker verbonden aan Orkater.

Voor speellijst kijk hier

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK