QUARTETT

Discordia, het oudste theatercollectief van Nederland, speelt Quartett. De vier spelers maken ieder een kwart van de voorstelling en nemen de andere drie hier in mee.  UITMAG.NL sprak met ze.

 

Waar gaat Quartett over?

Quartett is een soort plaatsbepaling, een constructie van waar we op dit moment staan, nadat we al een paar jaar geen voorstelling meer met z’n vieren hebben gemaakt. Ieder van ons heeft een kwart van de constructie bedacht/ ontworpen/ geschreven en de andere drie daarin betrokken. Qua thema zou je kunnen zeggen dat het gaat over ‘hoe maak je samen iets (voor een publiek)’. 

 

Hoe kwam het toneelstuk tot stand?

Veel lezen, nadenken, overleggen, rond de tafel zitten, discussiëren, je van alles voorstellen en dan pas samen de vloer op als het publiek er is. 

 

Wat willen jullie de kijkers meegeven, wat is het doel van de voorstelling?

Bij deze voorstelling hebben we niet een duidelijk omschreven doel. We hopen dat we een soort ontroering teweeg kunnen brengen over het lot van mensen. Misschien is er toch wel een beetje een filosofisch doel; er zijn veel scènes die gaan over de zin van het leven, waar we in aanwezigheid van het publiek samen over nadenken.  

 

Waar en wanneer is het toneelstuk te zien? 

Van dinsdag 17 tot en met zaterdag 28 oktober (behalve zo en ma) om 20 uur in het gezelligste zaaltje van Amsterdam: Frascati drie. Dinsdag 21 en woensdag 22 oktober zijn we te zien in Theater Kikker in Utrecht. 

 

WWW.DISCORDIA.NL

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK