Revolutionary Road in Carré

Na succesvolle speelbeurten in 2017/18 staat Revolutionary Road van Erik Whien ditmaal in de grotere zalen van Nederland. De tournee eindigt met twee voorstellingen in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam op 24 en 25 juni. Een glasheldere voorstelling over het verlangen uit het perfecte plaatje van een burgerlijk bestaan te breken zonder er zelf aan kapot te gaan. 

 

Op meedogenloze wijze fileert Revolutionary Road de droom van het gelukkige gezinsleven. Het jonge echtpaar Frank en April Wheeler is totaal vastgelopen in hun burgerlijke bestaan in de buitenwijk van een grote stad, waar alles draait om voldoen aan het perfecte plaatje. Terwijl ze hun leven steeds meer beginnen te haten, valt hun huwelijk langzaam uit elkaar. Misschien moeten ze alles wel achter zich laten: de saaie toneelclub, de vriendschap met Shep en Milly, de opdringerige buurvrouw Helen, de eentonige baan met het goede salaris. Maar het besluit om een nieuw leven te starten heeft meer gevolgen dan verwacht, niet alleen voor Frank en April, ook voor de mensen om hen heen.

Met zijn indringende gevoel voor psychologie kruipt auteur Richard Yates in de hoofden van zijn personages, wier innerlijke levens nooit zo aangeharkt zijn als hun gazonnetjes. Zijn veelgeprezen roman Revolutionary Road wordt door velen gezien als een moderne klassieker. Acteur Jacob Derwig maakte een bewerking van het boek, voor het eerst naar het toneel gebracht bij Theater Rotterdam in een regie van Erik Whien.

Erik Whiens theaterversie zindert en kruipt onder de huid, met indrukwekkend spel van Gouden Kalf en Louis d’Or winnaar Jacob Derwig (Klem, In Therapie), Malou Gorter (toneelbewerking Borgen door NNT), Teun Luijkx (A’dam – E.V.A.) en Alejandra Theus, voor haar rol van April genomineerd voor de Theo d’Or. Een voorstelling over het ongrijpbare verlangen naar een ander, beter leven. 

 

Over Erik Whien

Vanaf 2016 is Eric Whien onderdeel van het vaste makers ensemble van Theater Rotterdam. Daar maakte hij recent o.a. de voorstellingen  Eindspel (selectie Nederlands Theater Festival 2020 en Louis d’Or nominatie voor René van ’t Hof) en Verdriet is een ding met Veren (2020), waarin Jacob Derwig en Erik Whien wederom een hartverscheurend boek voor het toneel bewerken. 

 

Revolutionary Road van Theater Rotterdam speelt op zaterdag 24 t/m zondag 25 juni 2023 in Koninklijk Theater Carré.

 

Meer info en kaarten via carré.nl

 

 

Foto © Sanne Peper

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK