Suburbia speelt Vijand van het volk

Theatergroep Suburbia speelt de beroemde klassieker Vijand van het volk in een moderne en veelbesproken bewerking die nu voor het eerst te zien is in de Nederlandse theaters.

 

De Noorse schrijver Henrik Ibsen schreef Vijand van het volk al in 1882, maar het verhaal is nog steeds aangrijpend, actueel en humoristisch verteld. In deze ingenieuze plot over politieke intriges, fake news en milieuvervuiling maken we kennis met klokkenluider Thomas Stockmann. Zal hij zijn jonge gezin en carrière op het spel zetten voor zijn idealen? En zullen zijn familie en vriendenkring hem steunen of laten ze hem keihard vallen? 

In een kleine stad dromen de bewoners van financiële voorspoed nu er een geneeskrachtige bron is ontdekt. Ze verwachten een toestroom aan gasten in het plaatselijke kuuroord. Huisarts Thomas Stockman ontdekt dat het heilzame water besmet is met gif. Hij pikt het niet langer en eist dat de gemeente het nieuws wereldkundig maakt. Maar zijn broer Peter, wethouder in het stadje, is hierop tegen. Als de waarheid aan het licht komt betekent dat de sluiting van het kuuroord en wordt het stadje opgezadeld met torenhoge kosten. Langzaam begint de steun aan Thomas af te brokkelen…

 

 “een actueel klokkenluidersdrama vol schwung en sfeer.” Trouw *****

 

“zinderende uitvoering van een fraai geactualiseerde Ibsen.” Scènes *****

 

Gespeeld door een jonge generatie topacteurs die de toenemende kloof tussen politici en burgers indringend, herkenbaar én oergeestig vertolken, met onder anderen Xander van Vledder, Hanne Arendzen en Justus van Dillen. 

 

Vijand van het volk, te zien op woensdag 13 november om 20.15 uur in de Stadsschouwburg Haarlem. Om 19.15 uur geeft acteur Justus van Dillen een gratis toegankelijke inleiding, graag vooraf reserveren. Op zaterdag 16 november om 20.15 uur te zien in De Meervaart in Amsterdam.

 

Meer informatie over de voorstelling en de kaartverkoop: www.theater-haarlem.nl en www.meervaart.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »