‘The Damned’ van Ivo van Hove exclusief in Amsterdam

Na Parijs, New York en Londen brengt Ivo van Hove van 15 juni t/m 23 juli Visconti’s ‘The Damned’ naar het Amsterdamse Bostheater. Deze overweldigende theaterervaring wordt de eerste grootschalige productie van Internationaal Theater Amsterdam in de openlucht. De imponerende voorstelling werd internationaal geprezen, maar was nog niet eerder te zien in Nederland.

 

Les Damnés, het stuk dat Ivo van Hove regisseerde bij het bekendste gezelschap van Frankrijk – de Comédie-Française – beleefde zijn wereldpremière als openingsvoorstelling van het Festival d’Avignon in het majestueuze decor van de Cour d’Honneur in het voormalige pausenkasteel.

 

Luchino Visconti

In deze theaterbewerking naar een filmscript van de Italiaanse cineast Luchino Visconti is te zien hoe een familie van rijke Duitse industriëlen afglijdt in haar samenwerking met de aan de macht gekomen nazipartij. Familiepatriarch baron Joachim verzet zich en wordt geliquideerd. De strijd om de opvolging leidt tot een escalatie van intriges en manipulaties, verraad en moord.

 

Internationaal geprezen

‘Les Damnés’ werd met superlatieven onthaald en was na Avignon te zien in Parijs, Londen, Antwerpen en New York. The Guardian noemde het een ‘ijzingwekkende profetische meesterzet’. ‘Een groots totaalkunstwerk’ oordeelde De Standaard. The New York Times sprak van ‘een rijke en meedogenloze productie’. ‘Ivo van Hove vindt opnieuw een mythische en epische dimensie, terwijl hij zijn acteurs het drama op de meest mogelijke organische en menselijke manier laat spelen.’ schreef Le Monde.

 

Vrijwel voltallige ITA-ensemble en livemuziek

In de Nederlandse versie ‘The Damned’ is vrijwel het gehele ITA-ensemble te zien. Majd Mardo speelt de hoofdrol. Daarnaast maken o.a. Hans Kesting, Marieke Heebink en Janni Goslinga hun opwachting. Het Belgische muziekcollectief BL!NDMAN verzorgt de livemuziek.

 

The Damned is van 15 juni t/m 23 juli te zien in het Amsterdamse Bostheater. Meer info en kaarten op thedamned.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK