Theater zonder testen: deze voorstellingen bekijk je thuis!

Theater Bellevue moet nog even volhouden met die lege zaal. Maar ze kijken er zeer naar uit de deuren weer voor u te kunnen openen. Dit doen zij op 26 mei. Dan ontvangen zij u met open armen. Dat kan dan zonder dat zij moeten controleren of u zich heeft laten testen. Dat vinden wij helder en eerlijk. In eerste instantie voor 30 bezoekers, maar hopelijk gauw voor meer. ze zorgen natuurlijk voor een veilige omgeving met inachtneming van alle regels voor u, de bespelers en het personeel. Theater Bellevue verheugt zich nu al op een warm weerzien! Tot die tijd bieden ze nog een aantal mooie online voorstellingen, die we hieronder voor op een rijtje zetten.

 

Moving Futures: grenzeloze dans in online festival

 22 t/m 29 april 

Theater Bellevue is partner van Moving Futures, het festival waar je dans van de nieuwste generatie makers in al zijn verschijningsvormen kunt zien. Voorgaande edities vonden plaats in diverse grote steden, dit jaar bezoekt u het festival online in Studio X van Korzo. Wij bevelen het programma van deze editie van harte aan en laten ons graag verrassen door de betrokken, brutale en barrière-doorbrekende dansmakers en performers van nu.  

→ koop kaarten via Studio X

 

 

Alles naar de Hemel bewerkt tot theaterfilm

  24, 25 & 26 april 

Afgelopen week was onze theaterzaal weer even gevuld dankzij Tg. Winterberg en Feikes Huis met Alles naar de Hemel. In deze voorstelling gaan twee mensen voor een onmogelijk dilemna: een keuze tussen leven of dood. Vinden zij houvast in medische prognoses of volgens zij hun eigen gevoel? Deze voorstelling, eerder gepland als Lunchvoorstelling, is té bijzonder om niet gezien te worden. Dus hebben de makers het stuk herdacht, herschreven en samen met een cameraman en editor omgevormd tot een een ware theaterfilm. Acteurs, soundscape, stopmotion, klei-animatie en livemuziek komen in een film bij elkaar. Met nagesprek via Zoom.

info & kaarten

 

 

Pink Elephants on Parade door Werkplaats Walhalla 

 7 en 8 mei 

Wie nog denkt dat een slaapkamer een veilig toevluchtsoord is, heeft het mis. Monsters zitten tegenwoordig niet alleen onder je bed maar ook in je hoofd. In deze tijd van veel eenzaam thuis zitten en onzekerheid, wordt onze nachtrust aangetast door bizarre dromen. Jip Bartels neemt je mee in zo’n avontuur dat je beleeft als een psychedelisch sprookje met visuals, live muziek. Beluister ook onze podcast met Jip en regisseur Anouk Beugels. 

info & kaarten

 

 

ECHO – de film door tgEcho

 12 en 13 mei 

ECHO is een muzikale, zwart-komische one-woman-show over een moeder zonder moeder in de regie van Ko van den Bosch met muziek van Eef van Breen (Eef van Breen Group). Een universele reflectie op leven en dood, op menselijke wortels, allesoverheersende angsten en de kringloop van het leven. Ook deze zaalvoorstelling is nu bewerkt tot een film. Na afloop kunt u via Zoom in nagesprek met actrice Anna Schoen. 

“Terwijl het publiek dus gewoon thuis mag blijven, komt Anna heel dichtbij. Ze laat de kijker meebeleven hoe ze zich voorbereidt op de dag die gaat komen. Wat moet ze haar twee kinderen nog vertellen, hoe wil ze dat zij zich haar herinneren?”
★★★★ Telegraaf

info & kaarten

 

 

TIP: Glitter van NDT en Korzo te zien bij Studio X

 19 t/m 25 april

Glitter van de talentvolle choreograaf Antonin Rioche hadden we graag bij ons in huis ontvangen maar gelukkig is de voorstelling doorlopend on demand te zien in Studio X, het 3D platform van Korzo.

 → koop kaarten via Studio X

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK