Thijm speelt ‘Aan het eind van de aspergetijd’

De Haarlemse Toneelvereniging Alberdingk Thijm speelt zaterdag 18 en zondag 19 november in Theater de Luifel in Heemstede ‘Aan het eind van de aspergetijd’. Deze tragikomedie voor vier vrouwen is geschreven door de bekende scriptschrijver en acteur Frank Houtappels en wordt geregisseerd door Jaap van Zelst.

 

De zussen Aggie en Kitty hebben het prima voor elkaar. Aggie heeft een goedlopende kapsalon, haar dochter Sophie woont nog thuis en wil ook kapster worden. Kitty is de vrouw van de dorpsdokter en druk met liefdadigheidswerk en bloemschikken. Ze willen een inzameling houden voor de Polen die in de buurt asperges steken. Terwijl Aggie een permanentje zet, bladert Kitty door de Privé. Dan stormt jongste zus Francien de kapsalon binnen. Zij is actrice en woont in Amsterdam. Zusters, moeders, dochters: familiebanden die niet uit te wissen zijn. Al probeert iedereen haar eigen weg te gaan, vroeg of laat komen ze elkaar tegen. En als dat gebeurt aan het eind van de aspergetijd kunnen we van één ding zeker zijn: de aspergebedden zijn niet de enige bedden die leeg zijn.

 

Over Frank Houtappels
Acteur en schrijver Frank Houtappels (1968) heeft behalve een aantal toneelstukken onder meer geschreven voor ‘Het Klokhuis’, ‘Gooische Vrouwen’ en ‘Het Schaep met de vijf pooten’. In 2021 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdrage aan de Nederlandse cultuur.

 

Over Toneelvereniging Alberdingk Thijm
Alberdingk Thijm staat sinds 1890 op de planken en speelt jaarlijks twee toneelstukken. Het repertoire omvat zowel drama als klucht, en varieert van eenakters en monologen tot avondvullende voorstellingen. De vereniging beschikt over een eigen studio in de Lange Wijngaardstraat in Haarlem.

 

Kaarten zijn verkrijgbaar via alberdingk-thijm.nl/kaartverkoop, 06 – 43544556 of aan de zaal. Theater de Luifel, Herenweg 96, 2101MP Heemstede. Zaterdag 18 november, 20.15 uur. Zondag 19 november, 14.30 uur.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK