Toneelschuur en Filmschuur weer open vanaf maandag 1 juni

Op maandag 1 juni openen de Toneelschuur en Filmschuur weer de deuren voor publiek. Sinds donderdag 12 maart is de Schuur gesloten in verband met de landelijke maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Binnen de richtlijnen van de overheid en het RIVM kan het theater in de maand juni per zaal maximaal dertig bezoekers ontvangen. Voor de heropening is een mooi programma met film en theater samengesteld. Ook het Toneelschuurcafé heropent de deuren, alleen voor bezoekers van het film of theaterprogramma met een maximum van 30 personen.

 

Theater met Haarlemse gezelschappen: Steef de Jong en Het Volk

De Toneelschuur is verheugd dat in de eerste twee weken van juni vaste bespeler en Haarlemmer Steef de Jong zijn voorstelling Sisi Boy in een bijzondere en intieme setting speelt. Met de bekende Steef de Jong-ingrediënten – kartonnen pop-up decors, operette en humor – neemt hij iedereen mee in zijn verhaal. Het resultaat is een ode aan het anders-zijn. Steef speelt zijn voorstelling van maandag 1 tot en met maandag 15 juni.

 

Vanaf 16 juni speelt een andere vaste waarde in de Schuur, Toneelgroep Het Volk is te gast met hun voorstelling De Bezoeking. De Haarlemse toneelgroep is een klein gezelschap dat inmiddels al veertig jaar met veel succes in Nederland en België voorstellingen speelt.

 

Voor beide voorstellingen maakt de tribune in de bovenzaal van de Toneelschuur plaats voor tafels en stoelen. Zo kunnen bezoekers onderling afstand tot elkaar bewaren. Kaarten voor de voorstellingen van Steef de Jong en Toneelgroep Het Volk zijn als eerste beschikbaar voor mensen die al eerder kaarten voor deze voorstellingen in bezit hadden. Vanaf woensdag 20 mei zijn de kaarten voor iedereen beschikbaar. Exacte data en speeltijden zijn vanaf dinsdag 19 mei te vinden op www.toneelschuur.nl

 

Filmprogramma hervat en nieuwe releases

Met film wordt de draad weer opgepakt waar deze half maart is neergelegd. The Wild Goose Lake, Woman en Do The Right Thing kwamen uit op de dag dat de deuren van de Schuur sloten. Emma en The Lighthouse waren net twee weken te zien en J’acusse was tot op heden alleen in de online filmzaal Picl te zien. Vanaf 1 juni zijn deze films alsnog op het grote doek te zien. Er zijn ook prachtige nieuwe films te zien, waaronder La Vérité, de nieuwe film van Hirokazu Kore-eda (o.a. Shoplifters), met in de hoofdrollen Juliette Binoche en Catherine Deneuve.

 

De kaartverkoop voor film is vanaf heden gestart via www.toneelschuur.nl

 

De Schuur op anderhalve meter

Het was een flinke puzzel. Naast de beperkte capaciteit van maximaal 30 personen per voorstelling moeten bezoekers overal in het pand anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen houden. Ontwerper en striptekenaar Joost Swarte hielp mee met de communicatie omtrent de nieuwe richtlijnen. Hij bedacht een ingenieus patroon door het gebouw waarbij op praktisch elke plek de anderhalve meter regel goed zichtbaar is. De Toneelschuur en Filmschuur heeft hiernaast extra voorzieningen getroffen op het gebied van hygiëne bestaande uit diverse touchless handdispensers en extra luchtfiltering door het gebouw.

 

Verder informatie over de heropening van de Toneelschuur en Filmschuur is te vinden op www.toneelschuur.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK