Toneelschuur opent het nieuwe seizoen

Een volgepakt programma met voor ieder wat wils aan theater, dans, film en feest op de 1,5 meter. Van grote namen tot jong talent; eindelijk is er weer een verscheidenheid aan theater en film te zien in het hart van Haarlem! Hieronder een aantal voorstellingen uit het programma uitgelicht:

 

Theater 

Aardappelbloed van Emma Lesuis is een parel van een vertelling over persoonlijke slavernijgeschiedenis uit het Oerolprogramma van 2019. Ontdek aanstormend theatertalent in Het Debuut, waar jonge makers met lef en scherpzinnigheid hun werk tonen. In Mama Marlène buigen Eva Marie de Waal en Sophie van Winden zich over moeder- en dochterschap en de vraag hoe je de keuzes die je maakt met elkaar verenigt.

In het weekend van 12 en 13 september staat de Schuur in het teken van het jeugd/familieaanbod met maar liefst vier jeugdvoorstellingen. Met onder andere het grappige Eitje 3+ van Maas Theater en Dans en de spannende escaperoom #Klimaatpiraat 8+, waarin de wereld gered moet worden van de meedogenloze zakenman Jeffrey. 

 

Dans

Van woensdag 16 t/m zaterdag 19 september ligt de focus op dans, met Sweet like a chocolate van ICK Amsterdam en een heuse ‘double bill’; de twee dansvoorstellingen Ta(m)bu en #29828993, door twee zeer beloftevolle dansmakers. Kom kijken naar JEZEBEL door Cherish Menzo en Rudolphi, een verleidelijke en grensverleggende dansvoorstelling over hiphop danseressen eind jaren ‘90. 

 

Film

Op vrijdag 4 september wordt de rauwe roadmovie Paradise Drifters vertoont in aanwezigheid van regisseur Mees Peijnenburg én hoofdrolspeelster Tamar van Waning, waarmee uitgebreid mee wordt nagepraat. Docu op Zondag presenteert de winnaar van de beste Nederlandse documentaire op het IDFA 2019, Sidik en de Panter eveneens met nagesprek met regisseur Reder Dosky. Het eerste voorproefje van Haarlem op Film – Amateurbeelden, een project van Erik Willems, is te zien op zaterdag 12 september.

 

Nieuw zijn de Loading Dock Sessions; op vrijdag 4 en 18 september, laad je vanaf 20.45 uur – zonder kaartje – op, of kom juist ontladen op het 1,5 meter garage-terras met buitenbar. Een programma vol gesprek, muziek en woordkunst onder leiding van Nita Kersten en Mike van Wetten.

 

Complete programma en kaarten: www.toneelschuur.nl

 

 

foto: JEZEBEL – fotografie Bas de Brouwer 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK