TROOST & ZONEN – 
Zwarte komedie over drie generaties mannenTroost & Zonen is de nieuwe theatervoorstelling met Peter Blok, over drie generaties mannen in de war.
Opa schnabbelt bij als hulpsinterklaas om zijn pensioengat te vullen, vader draagt stiekem jurken en de zoons zitten in de knel met hun carrières en hun liefdes. Jaren hebben ze elkaar niet willen zien, nu zijn ze toch weer op elkaar aangewezen. Drie generaties mannen die overhoop liggen met elkaar en zichzelf. Maar onlosmakelijk verbonden met elkaar.
Topacteur Peter Blok en Aus Greidanus sr. (bekend van de tv-serie De zaak Menten) spelen vader en opa en de zoons worden gespeeld door de meest talentvolle acteurs van hun generatie; Xander van Vledder en Justus van Dillen.

“Bij Troost & Zonen heb ik me afgevraagd wat het verschil is tussen mannen- en vrouwengesprekken,” vertelt toneelschrijver Peer Wittenbols. “Je hoort vaak dat die verschillen er zijn, maar ik wilde me niet tot de clichés beperken. Ik had juist zin in het zoeken naar niet voor de hand liggende mannendingen. Troost & Zonen gaat over vaders en zonen die tegenslag hebben in het leven. Doordat ze elkaar zo goed kennen, hebben ze een eigen jargon en hebben ze aan een half woord genoeg. Dat geeft automatisch heel andere dialogen.” De topcast speelt deze hilarisch herkenbare momenten in familierelaties, verpakt in sprankelende dialogen, ongenuanceerde observaties en soms botte mannenhumor. Genadeloos grappig.
31 oktober De Purmaryn (Purmerend), 7 november Stadsschouwburg Haarlem, 30 november Schouwburg Amstelveen.

Bekijk de volledige speellijst op theatergroepsuburbia.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK