Voorstelling Fascist worden verplaatst naar 2022

Het geanticipeerde toneeldebuut van Theo Maassen stelt de nieuwsgierigen op de proef. De tournee van het stuk Fascist worden, dat de acteur samen met Het Zuidelijk Toneel maakt, zal een jaar verschoven worden door alle onzekerheid rondom de mogelijkheden voor de theaters in dit seizoen.

 

Het toneelgezelschap kijkt vooruit en hoopt de voorstelling volgend jaar ook op alternatieve locaties aan te kunnen bieden. 

 

Piet Menu – artistiek leider Het Zuidelijk Toneel: “Eigenlijk is de voorstelling zo goed als af. We hebben hard gewerkt en het is zuur om hem nu niet te kunnen spelen. De voorstelling met en van Theo is schitterend en ook gevaarlijk, zeker dat laatste. Maar ja, we moeten het uitstellen voor dat andere gevaar.”

 

Vanaf januari 2022 zal Fascist worden toeren door Nederland en België.

 

Over Fascist worden

Kan het fascisme ons ook iets leren? Natuurlijk is het fascisme uitgegroeid tot het meest verwerpelijke politieke systeem, maar als we terugkeren naar de kern, hoe fascisme ooit is bedoeld, dan zijn er misschien lessen te trekken. Geef toe: de democratie is traag en we missen sterke leiders met overkoepelende visies en totaaloplossingen. 

Michela Murgia, Italiaanse schrijfster en politiek activiste schreef eind 2018 het boek: Instructies om een Fascist te worden. Een boek dat in Italië heel wat ophef veroorzaakte. Het Zuidelijk kwam dit boek tegen en vroeg Theo Maassen het met het publiek te bespreken. Hierbij durft Theo Maassen het fascisme los te koppelen van haar besmette verleden, het fascisme als methode: helemaal zo gek nog niet.

 

Credits Fascist worden – Het Zuidelijk Toneel 

Theo Maassen – Spel 

Martijn Bouwman – Regie 

Piet Menu – Dramaturgie 

Michela Murgia – Boek 

Manon Smits – Vertaling van boek 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK