WERELDPREMIÈRE TEMPO VERTICAL WALLDANCE

Op 7 mei 2022 om 20.45 vindt op het Haarlemmer Stroom Terrein de wereldpremière plaats van de unieke muurdansvoorstelling Tempo. Deze mix van verticale dans, videoprojectie en muziek wordt georganiseerd door het internationaal vermaarde Bencha Theater in samenwerking met de Lichtfabriek Haarlem en Haarlemmer Stroom.

 

Onder de sterrenhemel op een picknickleedje in het zachte gras wordt de verbeelding van het publiek geprikkeld. De acrobatische dansers roepen met hun dans en kracht tegen de muur van de Lichtfabriek een schijnbare gewichtloosheid op. Videoprojecties en een mix van moderne en klassieke muziek doen de rest…

Het verhaal van Tempo is geïnspireerd op het beroemde boek Momo en de Tijdspaarders van Michael Ende. De digitale sneltrein waar we vandaag de dag niet aan ontkomen, slurpt ongemerkt veel van onze aandacht weg. Daardoor missen we vaak kostbare moment en rennen we maar door. Hoe kunnen we deze innovatie aanwenden om de tijd naar onze hand te zetten in plaats van erdoor opgeslokt te worden? In Tempo onderzoeken de spelers de mogelijkheden en onmogelijkheden op het gebied van tijd in de dans op een verticaal speelveld.

Bencha Theater vertegenwoordigt een internationaal team van professionele artiesten. Ze hebben geen hoogtevrees en dagen de zwaartekracht uit met gewichtloos acrobatisch vernuft. Ze reizen de hele wereld over en verzorgen spectaculaire optredens zoals de opening van het Boijmans van Beuningen depot, de opening van het grand theater in Bangkok, en een tour langs de Indiase champignons league cricketgames.

Datum van deze wereldpremière: 7 mei 2022

Aanvang: 20.45 uur inloop, start uiterlijk 21.00 uur.

Locatie: Buitenterrein Lichtfabriek, op Haarlemmer Stroom

Tickets reserveren via http://tempomuurdans.eventgoose.com/

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK