Winterwater: naar de roman van Lex Paleaux

Studio Figur, theatermaker Rieks Swarte & productiehuis Feikes Huis bundelen de krachten voor WINTERWATER: een bijzondere beeldende voorstelling met poppen, tekeningen, maquettes, live-cinema en muziek. WINTERWATER is gebaseerd op de debuutroman van Lex Paleaux uit 2020: een fictief verhaal gebaseerd op feiten.

 

Lex groeit op in een traditioneel Fries dorp, met een strenggelovige Friese moeder, een Franse vader en twee oudere broers. Met oneindige nieuwsgierigheid stelt hij van jongs af aan grote vragen, maar eigenlijk wil niemand die horen. Gelukkig vindt hij steun bij Freddy Mercury, de hond van de buren en in zijn grote fantasie.  

Naarmate Lex ouder wordt, wordt steeds pijnlijker duidelijk dat hij anders is dan zijn omgeving. Als tiener wordt zijn eenzaamheid ondraaglijk. Zijn kinderlijke verwondering slaat om in rebellie, onhandelbaar gedrag en een steeds grotere existentiële wanhoop. 

WINTERWATER is een voorstelling voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar. De première vindt plaats op 20 januari in De Schuur in Haarlem en is te zien van 6 januari tot half april.

 

Meer informatie en alle speeldata: feikeshuis.nl

 

Foto © Paulina Matusiak & Eddy Wenting

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK